Sport

sitniš

Aside Banners

PSG je za Neymarove usluge platio 3.7 milijuna eura PO UTAKMICI – moguće da više nikad neće zaigrati za njih

Piše , Objavljeno

PSG je istresao rekordnu količinu novca u ljeto 2017. godine za Neymara. Za usluge jednog jedinog nogometaša su u Barcelonu poslali 222 milijuna dolara.

Ubaciš još i njegovu tjednu plaću od 691 tisuću eura i dođeš do cifre koju ti se ne da ni zbrajati jer ne možeš ni pojmiti tolike pare.

Ali evo dati malo pomognemo s frustracijama (ne da ih razriješimo nego da ih natrpamo još malo) – otkad je Neymar došao u PSG, francuski klub je odigrao 155 utakmica, a Neymar ih je odigrao nešto više od pola. Osamdeset utakmica Neymar ima u nogama – da budemo točni.

Kad zbrojiš cifru od transfera i cifru od plaće brazilskog nogometnog genija, dođeš do cifre od 300 milijuna eura. Podijeliš to na osamdeset utakmica i dobiješ cifru iz naslova. 3.7 milijuna eura po utakmici! Možda smo promašili za kojih stotinjak tisuća, ali oprostit ćeš nam kad su ovako veliki brojevi u pitanju.

Kako Neymar pokazuje zahvalnost? Pokušava isforsirati povratak u Barcelonu još od prošlog ljeta, a vjerojatno će mu i uspjeti.

Francuska liga je otkazana zbog zdravstvene krize pa je lako moguće da je Neymar već odigrao posljednju utakmicu za momčad s Parka prinčeva. To znači i da im nije omogućio ono zbog čega je doveden – naslov Lige prvaka. Ide li u Barcu? Vrlo vjerojatno. Kada? Ne znamo kako će izgledati prijelazni rok niti kada će uopće započeti. Ono što sa sigurnošću možemo reći je da će Neymar biti prodan za znatno manje novca nego što je doveden u Pariz.

TAGOVIneymar nogomet nogometni novac transferi