Sport

last romance

Aside Banners

Robben se vraća iz mirovine u svoj prvi klub, romantiku inspirirao dokumentarac o Jordanu!

Piše , Objavljeno

I sa isplaženim jezikom kao Jordan, a i po ćelavoj glavi poznat kao Jordan.

Arjen Robben će završiti svoju nevjerojatnu karijeru tamo gdje je sve započelo – u Groningenu. U zeleno-bijelom dresu je postao najbolji igrač nizozemske lige u sezoni 2000./2001. što je velika stvar kada igrač nije iz gigantskih nizozemskih klubova.

Iz Groningena je otišao davne 2002. godine kada je potpisao za PSV. Kasnije je igrao za Chelsea pa za Real da bi se skrasio i ostavio nevjerojatan trag u Bayernu.

Posljednje desetljeće je proveo s Bayernom, osvojio je osam naslova Bundeslige i Ligu Prvaka 2013. godine, ali došlo je vrijeme za promjene.

U posljednjoj sezoni (ne ovoj, već prošloj) je igrao svega 12 puta za Bayern zbog ozljeda, bundesligaški tempo više nije bio za njega. Odlučio se za mirovinu. U srpnju 2019. godine je rekao nogometu “zbogom”, ali je ispalo da je to bilo samo “doviđenja”.

36-godišnji aerodinamični Nizozemac je potpisao ugovor na godinu dana s nizozemskim klubom, s klubom iz rodnog grada.

Groningen mu je prišao s montažom Michaela Jordana iz The Last Dancea u koju su ubačene i Robbenovi trenuci. Taj Jordan baš zna ostaviti trag na ljudima. To je bilo dovoljno da Robben opet posegne za kopačkama. Želimo mu uspješnu godinu u zeleno-bijelom dresu, bilo bi nam drago da priča sretno završi.

TAGOVIarjen robben last dance