Sport

jups

Aside Banners

Sacramento nije uzeo Luku Dončića jer se Vladi Divcu ne sviđa Lukin tata?

Piše , Objavljeno

Nevjerojatno. Luka Dončić radi čuda u NBA-ju, a tek je u drugoj godini igranja u profesionalnoj američkoj ligi. Pisali smo o njemu kad je tek stigao preko bare, ali ovakvu dominaciju nismo očekivali.

Dallas je izveo krađu stoljeća – prošle godine su mijenjali novaka Traea Younga za Luku Dončića. Iako je i Trae Young vrhunski igrač i postaje zvijezda igrajući za Atlantu, Luka Dončić je nešto drugo. Tako mladog, a dominantnog igrača nismo vidjeli od – usudimo se reći mladog LeBrona Jamesa.

Atlanta je birala treća, uzeli su Dončića kojeg je htio Dallas i pala je razmjena. Ali Sacramento Kingsi su birali drugi i imali su priliku uzeti Dončića, Izbor je ipak pao na krilo Marvina Bagleya što se može protumačiti kao dobar potez jer su godinu ranije Kingsi uzeli talentiranog playmakera De’Arona Foxa. But no… Igrač kao Dončić dolazi jednom u 20 godina.

ESPN-ov analitičar Tim McMahon je izjavio kako je poznavanje Dončićevog oca utjecalo na Divčev izbor. “Praktički, nije mislio baš najbolje o Lukinom ocu, a cijela rasprava kakav otac takav sin… pa… ne, ovo je druga osoba. Zeznuo si ovo, Vlade”

Saša Dončić je košarkaški trener i bivši košarkaš koji je igrao u Sloveniji, Francuskoj i Srbiji. Sigurni smo da su se Divcu i Dončiću senioru putevi nekad sreli, a uostalom znaš kako je – na Balkanu svatko ima mišljenje o svakom.

Iz stožera Kingsa su već demantirali ovu priču, ali što bi drugo trebali napraviti?

TAGOVIluka dončić nba