Košarka

tko je Goat playmaker

Aside Banners

Steph Curry izjavio da je najbolji playmaker u povijesti NBA-a! Magic Johnson se brzo odazvao na izjavu

Piše , Objavljeno

Izvor: Instagramscreenshot/@stephencurry30/@magicjohnson

NBA ikona i igrač Golden State Warriorsa, Stephen Curry, nije bio škrt na riječima kada ga je Gilbert Arenas upitao je li on najbolji razigravač u povijesti NBA lige.

„Da“ odgovorio je Curry s osmijehom, „To smo ja ili Magic, to je razgovor.“ Rekao je u 27:35 minuti videa epizode Gil’s Arena, nakon kratke stanke. Arenas je objasnio da je, izvan statističkih usporedbi, Curryjev utjecaj na košarkašku igru ​​očigledan jer danas svako dijete pokušava oponašati dvostrukog MVP-a.

Svoj stav o ovoj raspravi imao je i Magic Johnson, koji je Curryju odgovorio brutalno iskreno. U intervjuu, za CBS Sports Radio Zach Gelb Show, Magic je upitan o Curryjevim komentarima na što je odgovorio „Pa, govore li tako brojke Zach?“.

Magic je zatim počeo nabrajati „Ako je osvojio više od 5 naslova prvaka NBA-a, ako je dobio više od tri MVP-ja finala i tri MVP-ja lige, onda je on najveći. Ako ima više asistencija u Finalu, drugo mjesto u double-double učinku kroz karijeru, prvo mjesto u triple-double učinku kroz karijeru. Ako ima više od toga, onda je najbolji, ali zadnji put kad sam provjerio, nema.“. Odgovor je zaključio diplomatski i rekao „Svatko mora za sebe odlučiti tko mu je najbolji.“.

 Magic je imao izrazito uspješnu karijeru, postigao je mnogo toga, ali Curry bi ga mogao sustići, bar u nekim segmentima. Curry trenutno ima četiri naslova NBA prvaka, jednom je proglašen MVP-jem NBA finala i dva puta MVP-jem lige.

Curry već drži rekord za najviše ubačenih trica s 3390, brojka koja će nedvojbeno rasti do njegovog odlaska u mirovinu, a samo će vrijeme pokazati može li ga sustići u drugim kategorijama. Priznao je da je Magicov životopis izuzetan, ali se i dalje osjeća kao da ima šansu za titulu GOAT-a razigravača.

 

TAGOVIkošarka Magic Johnson najbolji razigravač u povijesti NBA-a nba playmaker steph curry