Mix

Strava u ringu: Zadavao udarce imaginarnom protivniku, par dana poslije završio tragično

buthelezi u ringu
buthelezi u ringu Foto: Youtube Screenshot
Južnoafrički boksač, 24-godišnji Simiso Buthelezi, uplašio je fanove počevši udarati nevidljivog protivnika nekoliko sekundi nakon što je stvarnog protivnika izbacio iz ringa kroz uže, prenosi SPORTbible.

Evo kako je to izgledalo:

Prošli tjedan, tijekom borbe za naslov prvaka Afrike u lakoj kategoriji WBF-a, Buthelezi se suočio s Siphesihleom Mntungwom

U desetoj rundi Buthelezi je umalo riješio stvar udarcima tjerajući Mngtungwu da padne kroz uže. Međutim, Mntungwa se brzo vratio natrag u ring.

Iako je pobjeda bila u njegovim rukama, nakon što je sudac ponovno pokrenuo borbu, Buthelezi se okrenuo leđima Mntungwi i krenuo prema kutu u kojemu je bio sudac, počevši udarati u prazno.

Činio se potpuno nesvjesnim okruženja, što je primijetio i sudac koji je odmah potom intervenirao te zaustavio borbu i pridržao Buthelezija rukom, dok je ovaj naslonio glavu na uže.

Na kraju je Mntungwa odnio naslov prvaka kući.

Snimka je ubrzo postala viralna i poslužila kao podsjetnik na to što se sve može dogoditi u borilačkim sportovima.

Nakon meča Buthelezija su prevezli u bolnicu gdje su liječnici otkrili krvarenje u mozgu te ga stavili u medicinski izazvanu komu. Preminuo je tri dana kasnije, 7. lipnja, a vijest su potvrdili iz Boxing South Africa.

CBS Sports prenosi kako je Buthelezi ušao u WBF-ovu borbu za prvaka Afričke lake kategorije kao profesionalac s rekordnih 4-0 te da je bio na putu još jedne pobjede u kojoj ga je spriječila iznenadna ozljeda.

Ni njegov trener, Bheki Mngomezulu, nema objašnjenje kako se to dogodilo. Izjavio je da nije bilo nikakvih nepovoljnih događaja ni na treningu, ni tijekom meča.

Tijekom priprema za borbu i neposredno prije borbe Buthelezi je bio u normalnom stanju.