Sport

sve se može

Aside Banners

Studentska nogometna momčad je spremna za nove pobjede, ne zarađuju ništa i kreću u pohod na Europu ligu

Piše , Objavljeno

Cardiff Met je ime velške momčadi koja je osvojila priliku za sudjelovanje u prvoj kvalifikacijskom kolu Europa lige nakon pobjede u nacionalnom doigravanju za nastup u Europa ligi.

Prvu prepreku već znaju. Izvukli su Proges Niederkorn u prvom kolu, klub iz Luksemburga koji nije neko ime, ali su prije dvije godine slomili velike Rangerse u kvalifikacijama.

Ono što je posebno kod Cardiff Meta je da im je puno ime Cardiff Metropolitan University F.C. – gotovo svi igrači su studenti, sveučilišni igrači kojima je prva zadaća studiranje, a tek onda igranje nogometa. U tim je pozvano i nekoliko igrača koji nikad nisu pohađali sveučilište, The Guardian je izvijestio kako u timu igra i pet farmera. Nijedan igrač ne zarađuje igranjem u timu, čak moraju i jednom godišnje platiti članarinu od 150 funti.

Njihov trener je Christian Edwards, nekoć branič Swanseaja, Notthingham Foresta i Bristol Roversa. Kroz karijeru je zamijenio dresove s Beckhamom, Shearerom i Redondom, ali i dalje smatra da je najbolja stvar koju je ikad napravio upravo upisivanje fakulteta po završetku nogometne karijere. On još uvijek razmišlja da se odveze kombijem do Luksemburga jer – boji se letenja, baš kao i slavni Dennis Bergkamp.

Bez obzira na rezultat u iduće dvije utakmice protiv Progresa, Cardiff Met će dobiti barem 193 tisuće funti zbog dolaska u ovu fazu natjecanja. Ništa od toga neće završiti u džepovima studenata/igrača ni osoblja nogometnog tima, ali Edwards razmišlja na koji način će nagraditi odanost igrača koji u bilo kojem trenutku mogu preći u neku drugu momčad.
Vjerojatno nekim grupnim putovanjem. Ali prvo će svi zajedno otputovati u Luksemburg. Želimo im svu sreću, navijamo da postanu ovogodišnja senzacija Europa Lige.

TAGOVIeuropa liga nogomet nogometni uefa