Mix

Šutiranje potkoljenica, wtf? Ovo je TOP 10 najčudnijih sportova na svijetu

Ozlijeđeni sportaš
Ozlijeđeni sportaš Foto: Shutterstock
Imamo rješenje za sve vaše probleme, donosimo vam popis 10 najčudnijih sportova na svijetu – možda se u nekom od njih i pronađete!

Uvijek ste htjeli imati zavidnu sportsku karijeru, ali većina toga je prezahtjevna i oduzima previše slobodnog vremena, a i posvećivanje jednom sportu je posebno teško ovih dana?

1. Nošenje supruge

Da, za ovo postoji i natjecanje! Natjecatelji nose svoje supruge na leđima i s njima moraju proći kroz poligon s preprekama. Na godišnjem Sjevernoameričkom prvenstvu za nošenje supruga, pobjednici dobivaju tradicionalnu nagradu težine supruge u pivu, pet puta veće težine u gotovini i ulazak na Svjetsko prvenstvo u Finskoj.

Ozlijeđeni sportaš Nošenje supruge Foto: Shutterstock

2. Šahovski boks

Natjecatelji izmjenjuju boksačke udarce i igraju šah, i tako 11 rundi. Što dalje reći? Mislite li da biste mogli nakon nokauta ostati pribrani i napraviti vašem protivniku šah-mat? Teško je za reći, ali ovo zvuči fora!

Ozlijeđeni sportaš Šahovski boks Foto: Shutterstock

3. Rolanje sira

Natjecatelji sudjeluju u godišnjem natjecanju „Cheese Rolling“ na Cooper’s Hillu u Gloucestershireu u Velikoj Britaniji. Evo kako to funkcionira: veliki kotač sira kotrlja se niz strmo brdo, a natjecatelji se utrkuju za njim. Prva osoba koja je došla do kraja, osvaja sir. Možda ne zvuči opasno, ali strmina brda često rezultira gadnim ozljedama.

Ozlijeđeni sportaš Rolanje sira Foto: Shutterstock

4. Ekstremno peglanje

Ovo je umjetnost! Natjecatelji odlaze na čudna mjesta u prirodi i peglaju odjeću, što ekstremnije to bolje! Peglaju tako da vise s litica, dok skijaju/snowbordaju ili se čak voze na vozilu.

Ozlijeđeni sportaš Ekstremno peglanje Foto: Shutterstock

5. Bacanje jaja

Ovo je očito sport u kojemu mnogi uživaju, a sve je počelo s bacanjem jaja po kući i smijanjem kada drugoj osobi ispadnu jaja i razbiju se. Eggheadsi imaju priliku sudjelovati na godišnjem Svjetskom prvenstvu u bacanju jaja, koje uključuje različite igre, u Swatonu u Engleskoj.

Ozlijeđeni sportaš Bacanje jaja Foto: Shutterstock

6. Podvodni hokej

Navikli smo hokej gledati na ledu, na travi…ali pod vodom? Poznat i kao Octopush, ovaj se sport igra širom svijeta i uključuje dvije momčadi koje pokušavaju palicom gurnuti pak preko poda bazena u gol protivničke momčadi. Sport ima svoje Svjetsko prvenstvo koje se prvi put održalo 1980. godine.

Ozlijeđeni sportaš Podvodni hokej Foto: Shutterstock

7. Šutiranje potkoljenica

Kakav izljev testosterona! Spot se razvio u Engleskoj u ranom 17. stoljeću, u borbenom sportu sudjeluju dva natjecatelja koja se pokušavaju udarati nogom po potkoljenici dok jedan ne padne na tlo. Svjetsko prvenstvo u šakanju potkoljenice dio je Igara Cotswold Olimpick, godišnjeg događaja koji se održava na Dover’s Hillu, sjeverno od engleskog grada Chippen Campden.

Ozlijeđeni sportaš Šutiranje potkoljenica Foto: Shutterstock

8. Hrvanje prstima

Neobični sport datira iz 1976. godine, kada su Britanci željeli osvojiti svjetski sportski naslov. Pravila su jednostavna: bez čarapa i cipela na nogama dva natjecatelja spajaju nožne prste i pokušavaju “oboriti” nogu protivnika.

9. Quidditch

Igra, adaptirana iz mitskog sporta Harryja Pottera koje obuhvaća let na metli, započela je kao privatan sport na Middlebury Collegeu. Ova se igra brzo proširila po nacionalnim sveučilištima, a sada više od 400 koledža održava živim baš ovaj sport. Igrači oponašaju izmišljenu leteću verziju igre držeći metle među nogama i bacaju lopte kroz okrugle obruče na suprotnim krajevima polja, sve je konstruirano da bude približno kao u knjizi.

Ozlijeđeni sportaš Quidditch Foto: Shutterstock

10. Cycleball

Sport koji sadrži elemente biciklizma, nogometa, hokeja i košarke. Igrači bicikliraju oko malog terena i pokušavaju zabiti loptu u gol pomoću kotača na svojim biciklima. Igrači ne smiju dizati noge s pedala tijekom vožnje jer, ako to naprave, protivnička momčad dobiva kazneni udarac. U svakoj su momčadi dva igrača.