Sport

mrcina

Aside Banners

“The Mountain” iz Game of Thrones-a po peti put osvojio titulu najsnažnijeg čovjeka u Europi

Piše , Objavljeno

Nova i posljednja GOT sezona počinje ove nedjelje, 14. travnja (kod nas ponedjeljak), ali jedna od glumačkih zvijezda serije je već dospjela na naslovnice, iz razloga nevezanih uz popularnu seriju.

Islanđanin Hafthor Björnsson, koji glumi lika The Mountain, osvojio je titulu “Najjačeg čovjeka u Europi” ovog vikenda. To znači da je Björnsson pet puta podigao europski naslov. Zajedno s prošlogodišnjim trijumfom gdje je osvojio isti naslov, ali na svjetskoj razini, Björnsson je doista jedan od najboljih na svijetu.

Kada pogledate neke od liftova koje je ova planina od čovjeka uspjela izvesti, jasno vam je da je ovdje riječ o klasi samoj za sebe.

Također je uspio zadržati Herkulske stupove impresivno dugo.

View this post on Instagram

?⚔️

A post shared by Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on

Ako vas zanima koliko ovaj čovjek jede, odgovor je – 12.000 kalorija dnevno. Otprilike koliko prosječna žena pojede u tjedan dana, a muškarac u pet.

Govoreći o prehrani gospodina Planine, dr. Oliver Witard je rekao: “Čovjek njegove veličine trebao bi pojesti oko 70g proteina po obroku. Björnsson konzumira negdje od 50g za ponoćni obrok do 150g u govedini u glavnom obroku.

Normalnim, mladim i zdravim osobama potrebno je 0,4 grama proteina po kilogramu tjelesne težine po obroku kako bi stimulirali rast mišića.

 

TAGOVIGame of Thrones Hafþór Björnsson najsnažniji čovjek the mountain

Komentiraj