Sport

gaming svuda!

Aside Banners

U španjolskoj ligi biraju dresove baš kao ti i tvoji frendovi u FIFA-i

Piše , Objavljeno

Sjedneš s prijateljem odigrati koju partiju FIFA-e, birate klubove jako dugo. On izabere Real Madrid ili Barcu, ti prolaziš kroz sve lige ikad da nađeš neki prosječni klub s dragim ti igračima čisto da mu poraz možeš još više natrljati na nos. Dođe i vrijeme za biranje dresova, ali na tom screenu ste puno kraće – važno samo da se raspoznaje tko je tko, dok god su kontrastne boje, sve je okej.

E pa tako su i španjolske lige – prve dvije lige u Španjolskoj biraju dresove na sličan način – pomoću sličnog sučelja kao što ga imaju FIFA i PES.

Španjolske novine El Pais su napravile video u kojem pokazuju kako prije svake utakmice dužnosnici sjednu te izaberu dresove za obje strane te uniformu za suca kako bi na terenu bilo što manje zbunjenosti.

Uvijek se biralo s istom namjerom, ali sada je tu “kit selector” koji izgleda kao nešto što imamo u FIFA-i. Nogometne video igre već dugo vremena imaju veliki utjecaj na navijačku kulturu (a Football Manager čak ima velik utjecaj i na samo skautiranje igrača), ali je stvarno zanimljivo vidjeti kako se utjecaj videoigara proširio i na ovakve sitne detalje.

Španjolski jezik koji ste naučili gledajući Esmeraldu sada možete iskoristiti dok gledate ovaj video.

.

Gracias mucho.

Ako te spomen nogometnih videoigara razdragao – baci oko na prvi dio teme o Football Manager čudima od djece koja baš i nisu uspjela u stvarnom životu!

TAGOVIdresovi FIFA la liga nogomet nogometni

Komentiraj