Mix

UPS! Tvrtka naručila 18 tisuća majica na kojima piše da je Engleska prvak svijeta

Kane Mbappe
Kane Mbappe Foto: Youtube Screenshot
Znali smo se nasmijati na pretjerano optimistične fanove koji su prije završetka velikih sportskih natjecanja znali istetovirati motive svoje omiljene sportske ekipe. I onda bi te ekipe izgubile. Ali ovo je veće. Samim tim i zabavnije.

Tvrtka u Ujedinjenom Kraljevstvu (realno – u Engleskoj) je na ogromnom gubitku, moralnom i financijskom, nakon što su naručili 18 tisuća majica kratkih rukava na kojima piše „England World Cup winners”.

To boli.

Engleska je u četvrtini finala izgubila od Francuza rezultatom 2-1, a Kane je promašio jedanaesterac za izjednačenje u drugom poluvremenu.

Karl Baxter je direktor trgovine Wholesale Clearance UK, a naručio je 18 tisuća majica koje je planirao prodavati po cijeni od 29.99 funti. Nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva je prisiljen prodavati majice po cijeni od 9.99 funti. Ali 18 tisuća komada? Tko želi majicu s natpisima koji nisu istina? To je kao da kupite majicu „Female Body Inspector”, a nikad ženu niste vidjeli.

Baxter je izjavio kako je bio impresioniran igrama Engleske u Kataru te je bio siguran da će osvojiti prvenstvo. Kada mu je dobavljač prišao s ponudom za majice, jednostavno nije mogao odbiti.

Osim što je mogao jednostavno odbiti. Postoji ta čarobna riječ „ne”. Sigurni smo da bi funkcionirala.

„Molim engleske navijače da kupe jednu majicu, da ju zadrže kao dio povijesti i podsjetnik na dobre igre naše ekipe. Nisu pobijedili, ali su pobjednici u mojim očima.”

Klasični Karl!