Mix

VIDEO Evo zašto je Ivano Balić najbolji rukometaš svih vremena

Ivano Balić u dresu hrvatske reprezentacije
Ivano Balić u dresu hrvatske reprezentacije Foto: Folder.hr
Izvor fotografije: Shutterstock

Vrlo rado se prisjećamo zlatnih trenutaka hrvatskog rukometa. To nisu bile zlatne godine samo zato što smo osvajali prva mjesta na velikim turnirima nego i zbog igrača koji su igrali te čitave euforije koja je bila prisutna.

Nismo još zaključili romantiziramo li taj period i tu generaciju ili su stvarno bili toliko posebni. Prije svega, na čelu tih rukometnih legendi je možda najveća legenda u rukometu općenito.

Kralj rukometa, rukometni Mozart – Ivano Balić.

Ne znamo zašto je još uvijek diskutabilno je li on najbolji rukometaš svih vremena. Činjenica je da u “modernijem” dobu nitko nije toliko utjecao na rukomet, pogotovo na poziciju razigravača, kao što je on.

Gledajući ga, imali smo dojam kao da ima pregled terena od 360 stupnjeva. Lopta je mogla u bilo kojem trenutku otići bilo gdje – pivotu koji upija batine na crti, na krilo ili ispod čitave obrane na iznenađenje svih nas (pogotovo golmana).

Što je on radio, koliko se borio, što je dao i koliko ostavio na terenu.

Asistencije… Često ga uspoređujemo sa NBA legendom Steveom Nashom zbog istih, a tog dugokosog Kanađana obožavamo.

Eto, ne znamo, stvarno… Gledamo te kompilacije na internetu i malo nas grči u stomaku, osjetimo pokoju suzicu u oku. Nismo cijenili dovoljno što smo imali u trenutku kada smo to imali, ali zato znamo sada koliko je to bilo vrijedno.

Pogledajte i vi koju.

Jedva čekamo ostariti da možemo novim generacijama pričati kakva igračina je bio Ivano.

.