Sport

White man can jump

Banner 300

VIDEO Messi ponovno očarava svojim Karate kid potezima

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Twitter video screenshot

U posljednjem okršaju između Paragvaja i Argentine nismo imali prilike išta posebno vidjeti.

Uobičajena tekma u kojoj od nogometnih super zvijezda iz Južne Amerike očekujemo puno više, nego što dobijemo.

Ova utakmica je bila kvalifikacijska za Svjetsko prvenstvo. Rezultat je bio neriješen. Argentini to ne znači ništa posebno jer će se kvalificirati, ali Paragvaju bi to moglo značiti sve ikada.

No, to nisu razlozi zašto pišemo o ovoj uspavanki od tekme. Messi je glavni razlog, ali ne njegov ispodprosječni performans ili VAR-poništeni gol, nego jedan natprosječno ljudski trenutak ovog 33-godišnjaka.

Na samoj završnici prvog poluvremena jedan Messijev suigrač mu je s desnog boka uz sami rub šesnaesterca dodao (?) loptu centralno, na 18-ak metara ispred gola. Ovo ne bi bilo toliko značajno, da ta lopta nije bila previsoka za bilo kojeg drugog nogometaša ili osobu visine oko 170 centimetara koja ne smije koristiti ruke.

Ako je vjerovati procjeni interneta, lopta je bila minimalno na visini od 180 centimetra, a Messi ju je zaustavio lijevom nogom. Dap, lik je skočio i zaustavio je loptu jednakom lakoćom kao što mi pojedemo jedan Seven Days mini croissant. Ništa.

Imamo i dokaze toga.

Ako ne vjerujete fotografijama jer mogu biti “varljive”, nema problema, imamo i video.

Ni video vam nije dovoljan? Pa na Twitter profilu @FutbolFax smo našli objavu u kojoj konkretno vidimo o kojim brojkama se radi.

Nevjerojatan je taj Messonja.

TAGOVIKarate Kid messi