Sport

Životinja

Banner 300

VIDEO Vrijeme je da saznamo Haalandovu pozadinsku priču

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: DW Kick off/YouTube/IDESH edit

Tko je zapravo ovo čudo prirode. Norveška nikada nije bila nogometna sila. Kako to da se tamo stvorio igrač koji je sa svojih 20 godina trenutno možda najbolji napadač na svijetu?

Činjenica da je zabio 23 gola u 22 utakmice definitivno ide u prilog za osvajanje navedene titule. Robert Lewandowski ima ozbiljnu konkurenciju.

Okrunjeni zlatni dečko. Ovogodišnji pobjednik Golden boy nagrade. Svi imamo dojam kao da je samo prsnuo na scenu. Uletio je kao teksaški osvetnik u teksaški salon – naglo, brzo, ubojito i s visokim postotkom efikasnosti, a ne kao Stormtrooper kojeg je Luke Skywalker iznenadio u Death Staru.

K tome još treba dodati da mu je fizička konstitucija također nadljudska. Naši stari bi rekli: “Mogao bi konju rep iščupati koliko je jak.” To je klinac od 20 godina. Mi se sjećamo nas s toliko godina, nismo se previše razlikovali od 16-godišnjaka.

Uz sve to je još i ljevak. To je uvijek zavidna informacija i na balkanskim područjima te razlog zašto je bolji nogometaš gubio mjesto u početnih 11 – jer nije ljevak.

U čudu smo pretraživali pustoši interneta o ovom nogometašu (upisali smo njegovo ime u YouTube tražilicu) ne bi li pronašli zanimljive informacije o njegovoj pozadini. Realno, tko ne voli dobru priču koja vas još više povezuje s igračem i budi vam želju da ga kupite u nogometnim simulacijama za konzole.

Pronašli smo točno to. Kanal DW Kick off! je ove godine izbacio 25 minutni dokumentarac o ovom 193 centimetarskom čudovištu. Sve o njemu – njegova obitelj, početci, teti u kantini kojoj jako nedostaje jer je uvijek jako puno jeo.

Dokumentarac sadrži smiješnih, zanimljivih i dirljivih trenutaka. Jako dobro izvedeno.

Pogledaj!

TAGOVIborussia dortmund bundesliga erling haaland