Sport

durant izdurao pritisak

Aside Banners

Warriorsi osvojili NBA naslov, ali Nike je pobijedio s ovom reklamom

Piše , Objavljeno

Ma e… Uvijek razgovor o Nikeovim reklamama počnemo s “Ma e…”

Jednostavno su najbolji i nitko im nije ni blizu. Ponekada izleti pristojna reklama ili pristojan niz reklama od nekog drugog branda (čak ne pričamo o sportu nego o bilo kakvom brandu), ali nitko nema tako dugačak niz pobjeđivanja u marketinškom svijetu kao Nike.

Od Jordan reklama sa Spike Leejem, Nike nogometnih utakmica protiv demona, u kavezu (“First goal wins”) ili glazbenog mixtapea s Neymarom – Nike je bog reklama. Inače preskačemo sve reklame, ne možemo ih podnijeti, prodaju nam nešto što ne želimo čuti ni vidjeti, ali Nike ima najveće zvijezde.

Jedna od njih je i Kevin Durant, zvijezda Golden State Warriorsa koju su svi mrzili prošlog ljeta jer je “izdao” svoju momčad Oklahomu i uzeo prsten s Warriorsima. To se dogodilo. Uzeo je prsten, naslov najboljeg igrača finala i neslužbeno je postao prva violina Warriorsa te “najbolji igrač sadašnjosti” kako mu sad neki novinari tepaju.

Svi kritičari su utihnuli, a tomu u čast je Nike izbacio reklamu Debate This. Uzimamo loptu i idemo na najbliže igralište.

TAGOVIkevin durant košarka marketing nba Nike reklame sport

Komentiraj