Sport

Tko se nije skrio...

Aside Banners

Zaboravi Olimpijske igre, u Italiji se održava svjetsko prvenstvo i igri skrivača!

Svi smo ju igrali kao klinci i nikada nismo prežalili što smo morali odrasti i što su nam društvene norme "zabranile" da ju nastavimo igrati. E pa sada idemo u profiće!

Piše , Objavljeno

Da te sada netko pita koje se igre sjećaš iz djetinjstva, vrlo je velika vjerojatnost da bi rekao ili lovice ili skrivača. I dok je lovice zapravo samo naganjanje po livadi i ulici bez puno smisla i repetativne vrijednosti, skrivača je dječja verzija gerila ratovanja ili stealth misija iz popularnih računalnih igara, gdje postoji jednostavno pravilo: sakrij se toliko dobro da te onaj tko te traži nikada (ili barem dok mama ne pozove na ručak) ne pronađe. Na žalost, s odrastanjem takve igre postaju “djetinjaste” i niti jedna prava dekla neće dečka koji se u svojim 20-ima igra skrivača, a niti ovi u ljudskim resursima ne gledaju pretjerano blagonaklono kada u CV-u napišeš kako su ti posebne vještine “iznimno dobro sakrivanje i još bolje traženje” tako da smo u jednom trenutku jednostavno trebali prestati. Ali uspomene su i dalje ostale…

Nascodino World Championship – video:

Talijani ih sada žele oživjeti Svjetskim prvenstvom u igri skrivača, koje se ove godine održava šesti put. Službenog naziva Nascodino World Championship, ovo je natjecanje započelo kao obična zajebancija časopisa CTRL Magazine davne 2010. godine, a od tada svake godine sve više i više raste. Istina, iako u nazivu stoji “svjetsko”, i dalje se igraju samo Talijani, ali organizatori se nadaju kako će se interes uskoro proširiti. Na kraju krajeva, prve je godine prijavljeno 15 ekipa, a ove 64… očito je kako stvari idu prema gore!

nascodino 1 nascodino 3 nascodino 4

Za mjesto ovogodišnjeg prvenstva, koje se inače održava 3. i 4. rujna, je odabrano pitoresko seoce Consonno, koje je već neko vrijeme napušteno. Prijavljuju se ekipe od po 5 članova koji svi moraju biti stariji od 18 godina, a kotacija je 125 eura po timu. Nakon što se ekipe podijele u četiri grupe, svaka ekipa bira jednog člana koji se skriva dok ga ekipa neutralnih tragača pokušava pronaći. Cilj je da skrivač u 10 minuta, koliko traje runda, izbjegne da ga pronađu te se dočepa madraca na sredini polja prije nego ga uspije uloviti netko od tragača. Caka je u tome što su neutralni tragači inače igrači američkog nogometa ili ragbija, pa se bezumno trčanje prema cilju ne čini kao pretjerano poželjna opcija. Sve je dakako u taktici i individualnim sposobnostima, a nakon dva dana intenzivne igre se zbrajaju svi bodovi i proglašava se pobjednik. Zvuči jako zabavno, pa ono… ima li tko da bi se htio pridružiti CROkodilima, prvoj pravoj hrvatskoj ekipi za igru skrivača (možemo razgovarati o imenu i promjeni istoga, uopće nije bed…)?!

TAGOVIigra skrivača italija nascodino skrivača svjetsko prvenstvo u igri skrivača

Komentiraj