Sport

hrana za mozak

Aside Banners

Znamo zašto je Francuska proizvela najviše igrača na SP 2018 – a sada ćete znati i vi

Piše , Objavljeno

VOX volimo više od ičeg. Vrhunske mini-dokumentarne forme s odličnim grafikama, istraživačko novinarstvo i fini pointovi kojih se sami nikad ne bismo sjetili. Ako ne znate što gledati na Netflixu, VOX i Netflix imaju vrhunske epizode serije Explained od kojih svaka traje manje od 15 minuta. Nahranite mozak uz Vox (trailer za Explained vidi OVDJE).

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo je jedno od uzbudljivijih u posljednjih nekoliko desetljeća, a nećemo se lagati – djelomično zato što je i hrvatska reprezentacija u samoj završnici turnira.

Momčad koja je naizgled najveći favorit je mlada Francuska koju predvodi devetnaestogodišnjak Kylian Mbappe i koja je našamarala Argentinu i Urugvaj.

VOXov prilog analizira kako Francuska “proizvodi” toliko igrača koji pokazuju svoj talent na najvećoj svjetskoj pozornici, a osim Francuske, igrači rođeni u Francuskoj predstavljaju i neke druge države svijeta (Maroko, Argentina, Portugal…).

Poseban sustav nogometnih akademija i jedinstveni imigracijski zakoni – dva pojma koja morate baciti u raspravi zašto Francuzi imaju najveću prednost od sve četiri nacije u polufinalu i odmah ćete biti proglašeni pobjednikom. Realno, nitko te ne može dotaknuti u raspravi ako baciš ovakva dva specifična pojma.

Pa pogledajte prilog i saznajte malo više o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

.

Foto: Profimedia.hr

TAGOVIfrancuska nogomet nogometni.hr sp2018 svjetsko prvenstvo vox

Komentiraj