Sport

gejming na strani dobra

Aside Banners

Zvijezde La Lige su FIFA turnirom skupile 150 tisuća eura za borbu protiv coronavirusa, sve zbog jedne objave na netu!

Piše , Objavljeno

Društvene mreže, ali i nogomet nekad uistinu mogu činiti dobro. Popularna španjolska esports ličnost Ibai Llanos je predložio da svaka momčad iz La Lige (njih 20) pošalje jednog igrača da sudjeluje u FIFA turniru, a sav prihod od turnira bi se donirao u dobrotvorne svrhe.

Llanosev post na Twitteru je jako brzo postao viralan i odgovorile su mu brojne zvijezde.

Svi klubovi su se angažirali, trebalo je samo dva dana da se popune sva mjesta. Ipak, nije bilo 20 igrača već 18 iako su se Sergi Roberto iz Barcelone i Alejandro Pozo iz Mallorce prijavili za turnir, ali i Barcelona i Mallorca imaju ugovor s Pro Evolution Soccerom pa ne bi baš bila mudra odluka pustiti vlastite nogometaše da sudjeluju na turniru konkurentskog gaming naslova.

 

 

Turnir se igrao tri dana, 18 momčadi je sudjelovalo, a naposljetku je Real Madrid osvojio naslov. Marco Asensio nije baš pronašao previše sreće u ovoj stvarnoj nogometnoj sezoni zbog ozljede koljena, ali je osvojio turnir gdje je pobijedio Leganesovog Aitora Ruibala 4-1 u finalu.

Turnir je emitiran na Twitchu, u nedjelju ga je pratilo 180 tisuća gledatelja, a čak je prijenos prikazan u Španjolskoj i Kini te se skupilo čak 140 tisuća eura za borbu protiv coronavirusa.

Bravo svima!

TAGOVIesports FIFA Gaming marco asensio nogomet real madrid