Style

staaajl

Aside Banners

10 savjeta uz koje će svaki muškarac izgledati kao milijun dolara

Piše , Objavljeno

Ne, ovo nisu jedini savjeti koji će ti pomoći da izgledaš bolje – ali je jedan sasvim fin početak.

Nije teško do dobrog stila, samo treba pripaziti na detalje i biti konzistentan u svemu što radiš. Odlike pravih muškaraca. I smiješ čak i zaplakati (ako imaš džepni rupčić).

1. Sve što nisi nosio više od godinu dana – bacaj.

Šest mjeseci možda nije dovoljno dobar period zbog promjena u vremenskim prilikama, ali ako godinu dana nešto nisi nosio ili jako rijetko nosiš – možda je vrijeme za nekakvu donaciju.

2. Potroši više novca na manje komada odjeće

Vjeruj nam. Koliko god se fast fashion košulje i hlače činile super prilikom – ne trebaš šest komada od Šveđana i Španjolaca (znaš o kom pričamo). Izdvoji finu svotu novca za dobar piece, izgledat ćeš bolje i duže će ti trajati.

3. Kupi hlače u boji

Crno, sivo, tamnoplavo, smeđe. Zanemari to barem jednom, vidjet ćeš promjenu u pristupu ljudi prema tebi, a sigurno ćeš dobiti i nekoliko komplimenata. Naravno, kupi boju koja ti paše.

4. Boja tvojih čarapa neka odgovara boji tvojih hlača

Vrlo jednostavan zadatak koji većina muškaraca jednostavno ne prakticira iz nepoznatih razloga (ili poznatih – kao manjak čistih čarapa!). I nemoj slučajno upariti čarape s obućom, ne funkcionira tako. Crne hlače = crne čarape. Kužiš foru.

5. Zapamti veličine svojih najdražih komada odjeće

Ako ti nešto super stoji i osjećaš se stvarno nepobjedivo – zapamti veličinu. Možda će se baš dogoditi da budeš u shoppingu, naletiš na dobar deal i nema šanse da se sjetiš koja je točno veličina onih Levis indigo hlača u kojima se osjećaš kao milijun dolara. Lako je. Ili fotkaj mobitelom, baci u cloud.

6. Uvijek budi odjeven kao da ćeš ogladniti i otići u pristojan restoran (ili da ćeš sresti bivšu)

Koliko puta nam se dogodilo da nismo otišli na fino mjesto na vrhunski obrok jer se jednostavno ne bismo osjećali ugodno na tom mjestu zbog onog što smo odjenuli. Čak i žuta Champion majica nas nekad drži izvan finih restorana. Da, u većini slučajeva te treba boliti briga što drugi misle, ali treba ti biti i stalo do toga kako izgledaš. A ovo je generalno jednostavan savjet koji ti pomaže da izgledaš dobro – čak i ako nikad ne odeš u restoran.

7. Nauči prati i peglati odjeću

Dobro održavana odjeća, dobar izgled. Nauči što znače sve one silne ikonice na etiketama, nauči rukovati svojom perilicom rublja, nauči pokoju o deterdžentima i omekšivačima.

A i moraš naučiti peglati vlastitu odjeću – ništa više ne narušava izgled neko zgužvan komad odjeće. Kad je izglačano – ne primjećuje se, kad nije izglačano – jedino to se primjećuje. Tako i treba biti.

8. Počisti novčanik

Odmah bacaj u smeće Nike novčanik na čičak. Nemaš više 12 godina. Ako imaš pristojan novčanik (ili držač za kartice ili štogod nosiš ovih dana/godina), počisti ga od računa, karata za parking i svega ostalog. Kad nešto plaćaš, izgledat će bolje ako je uredno.

9. Ako je dizajnerski logo vidljiv, you’re doing it wrong

Mi nikako da se riješimo ove svoje zaigrane faze s velikim logotipima sportskih i streetwear brandova koja traje već barem 10 godina, ali ako želiš biti stajliš lik – vrijeme je za redukciju logotipa po sebi. Nisi reklamni pano niti to trebaš biti. I dovoljno je da ti znaš koliko nešto košta i koja je marka, nemoj to vikati na sva zvona.

10. Brini se za svoje tijelo

Reži nokte, održavaj bradu, skrati brkove, peri zube. Ne možeš izgledati dobro u nikojem komadu odjeće ako TI ne izgledaš dobro.

Budi najbolji što možeš biti. Nadamo se da smo pomogli.

TAGOVImoda muškarci savjeti stil

Komentiraj