Style

svejedno bismo ih nosili

Aside Banners

Umjetnik uništio Dior Jordan tenisice od 30 tisuća kuna kako bi pokazao prolaznost vremena

Piše , Objavljeno

Daniel Arsham, faca u svijetu moderne umjetnosti se često igra s raspadajućim objektima, a sada se odlučio za izlet u obuću i na taj način slomiti srca milijunima fanova tenisica.

Uz pomoć stručnjaka za izradu custom tenisica je ubrzao proces starenja Dior x Air Jordan 1 modela tenisica. Taj model je pri svim vrhovima lista za najbolje modele ove godine jer je spojio svijet visoke mode s uličnom modom, a čak ni najbogatiji zabavljači na svijetu ne mogu tako lako do njih.

Do ovih tenisica možeš na stranicama kao što su StockX, ali morat ćeš se odvojiti od nekoliko tisuća dolara da dođeš do njih.

Arsham je već radio skulpture za Dior, ali ovo je jednostavno svetogrđe. Kao da su ispale iz vremenskog stroja za nekih dvadesetak godina.

Duša nas boli, ali moramo priznati da zbog Arshamove intervencije po prvi put doživljavamo kvalitetu materijala kroz sliku. Po prvi puta ovaj savršen model ima dušu.

Što si nam to napravio, Arshame? Pretvorio si nas u hipstere s francuskim brčićima koji pričaju o umjetnosti, piju vino i šire tvoje ime bespućima interneta. To ti je i bio plan čitavo vrijeme.

Svejedno bismo ih nosili. Možda izgledaju starije jer su popile jednu estetsku šamarčinu, ali strukturno nam i dalje izgledaju netaknuto. Ovo o prolaznosti vremena – to je naša interpretacija. Nemoj se zakačiti za to. Možeš uzeti stav da je ovo intervencije protiv konzumerizma i rastućih cijena na reselling tržištu tenisica. Možeš uzeti da je ovo ogledalo duše svake osobe koja svu svoju ušteđevinu ulupa u tenisice. To je umjetnost, možeš tumačiti kako želiš.

Daniel Arsham se igra s pop-ikonama, nije ni čudo što je jedan od omiljenih kipara u svijetu. Dovoljno ti da vidiš ovog Gengara i sve će ti biti jasno.

TAGOVIair jordan daniel arsham dior jordan 1