Style

ostani suv

Aside Banners

5 jakni u kojima ćeš i na kiši izgledati predobro

Piše , Objavljeno

Dolazi jesen, a s njom i kišno razdoblje za koje se treba pripremiti. Nama muškarcima nema nište gore od tegljenja jeftinog (ili skupog, posve nebitno) kišobrana svijetom jer nije stylish, nije praktičan i uvijek ga negdje zaboravimo. Treba nam nešto lagano što možemo nositi svuda – pa čak i na biciklu. Ne postoji ništa bolje od vodootporne vjetrovke. Ne bismo baš rekli “kabanica” jer kabanice povezujemo s kričavo žutim komadima u kojima izgledamo kao banane u pidžami bez pidžame.

U obzir nikako ne dolaze fast fashion jaknice koje ne puštaju vodu unutra, ali zato svejedno završiš mokar od znoja. Ono što nam treba je vjetrovka koja diše. Samo to trebamo da se nosimo s vremenskim nepogodama.

Patagonia Alpine Houdini Jacket

patagonia houdini

Nismo pronašli potvrdu naše logike, ali imamo dojam da se zove Houdini jer vrlo lako može nestati u tvom ruksaku. Lagana kao pero, štiti od vjetra i kiše, a kada ti više ne treba – zgužvaj jaknu u njezin prednji džep, zatvori ga i budi sretan. Dolazi u četiri colorschemea – od kojih je nama najdraži zeleno-crni jer nas podsjeća na glavni grad Hrvatske – Dublin. Jakna je prekrivena izdržljivim repelentom vode. To ti tjera vodu, pretpostavljamo da je istu ovakvu nosio Mojsije kad je prepolovio Crveno more.

Cijena: oko 120 dolara

Mountain Hardwear Plasmonic Jacket

plasmonic

Samo 150 dolara. Ostat ćeš suh – ni kiša ni znoj ti ne mogu ništa u ovoj. Dovoljno je stajliš s prednjim kontrastnim džepom u koji se sama jakna sprema i ozbiljno ju želimo. Veličine su takve da možeš ubaciti još pokoji izolacijski sloj ispod nje. Ako si zimogrozna djevojčica.

Cijena: oko 150 dolara

Stutterheim Stockholm

stockholm

Džepovi nisu bogzna kakvi, zatvaraju se gumbom umjesto vodootpornim zatvaračem, a kapuljača se zateže običnom špagom – ali ono što plaćaš je dizajn i kvaliteta koju nadzire jedna šivačica. Ekskluzivnije od toga ne ide. A i lijepa je, bit ćeš prepoznat. Jakna, ne šivačica. Za nju ne znamo kako izgleda.

Cijena: oko 250 dolara

Marmot PreCip

Screenshot_1

Kod PreCipa je zakon što dolazi u različitim krojevima. Ako si Yao Ming/Stojko Vranković građe – ima visoki fit za tebe. Ako naginješ malo više na John Goodmana ili voliš reperluk – ima XXXL fit za tebe. Mislili su na svakog. PreCip je best buy, cijena joj je 100 dolara, dolazi u različitim bojama.

Cijena: 100 dolara

Nike x Stone Island Windrunner

nikelabstone

Stone Island je talijanska kuća koja od osamdesetih oduševljava sve poklonike “tehničkih tkanina” skrojenih u obliku jakni, windrunnerica i ostalih odjevnih predmeta za posebne uvjete. U posljednje vrijeme se interes za Stone Island povećao, posebno zahvaljujući reperima te suradnji sa streetwear divom Supremeom. Sad imaju suradnju i s Nikeom i ovo je nama definitivno najpoželjniji spas od vjetra i kiše s ove liste.

Cijena: nemamo pojma

Ova windrunnerica će biti dostupna u NikeLabovom webshopu, Stone Islandovim trgovinama i online storeovima. Hoćemo li se i mi moći dokopati jedne? Čisto sumnjamo, ali lijepo je imati snove.

TAGOVIjakne kiša moda outerwear stil

Komentiraj