Style

Aside Banners

5 pari sunčanih naočala za muškarca koji drži do svog izgleda

Piše , Objavljeno

Naočale koje si osvojio jer si popio 20 jegermajstera bi trebale hitno završiti u smeću. Ono što pravi muškarac treba su prave sunčane naočale prepoznatljivog okvira kako bi svoj outfit digao u nove visine.

Neki okviri vrište, neki su suptilniji, ali ovih pet sunčanih naočala će ti biti idealna pratnja na putu zvanom život.

Ray-Ban Wayfarer

Screenshot_1

Najpopularnije sunčane naočale na svijetu. S razlogom.

Kako znamo da su najpopularnije? Pa jeste kojim slučajem vidjeli štandove uz hrvatsku obalu s identičnim kopijama. Ponekad s fejk logom, ponekad bez loga, a ponekad s jednim slovom manjka. Raybn su nam bile go-to izbor godinama.

Za brandname sunčike, Wayfarer su povoljne, a izrađene su od izdržljivih materijala i pristaju gotovo svakoj faci. Prvi put su se pojavile 1956. godine, a otad su se pojavile na glavama milijuna poznatih i nepoznatih osoba.

Bez obzira jesi li šminker, skejter ili u kupaćim gaćonima – Wayfarer su uvijek dobar izbor.

Cijena: 150$ (Ray Ban)

Persol 649

persol

Cijena im je veća jer im je povijest nevjerojatna. 1917. godine je Giuseppe Ratti izmislio ime od fraze “per il sol” što znači “za sunce”.

649-ke su dizajnirane 1957. godine za vozače tramvaja u Torinu. Poprilično smo sigurni da u to vrijeme nitko nije bio više kul od vozača tramvaja. Ušle su u legendu zahvaljujući Marcellu Mastroianniju koji ih je nosio u talijanskoj komediji Divorce, Italian Style.

Cijena: 649 dolara. Kao i ime modela. (Neiman Marcus)

Sunday Somewhere Matahari

SUN003-RAI-FRONT_1024x1024

Mata Hari na indonezijskom znači “sunce” ili doslovno “oko dana”, a ovaj Matahari model australskog branda Sunday Somewhere će unijeti sunce u vaš život. Ovo su unisex sunčane naočale koje se razlikuju od većine naočala dostupnih na tržištu, podsjećaju na retro viziju budućnosti – a to treba znati.

Cijena: 290$ (Sunday Somewhere)

Warby Parker Beckett

warby

Warby Parker je u kratko vrijeme postao vrhunski brand pristupačnih i kvalitetnih okvira, a istaknuli su se na tržištu jer ih možeš naručiti doma i isprobati ih prije nego što ih kupiš. Beckett model nema ekstravagantan okvir od bijesnih materijala, ali nama je baš zato napet jer se ne ističe previše, a opet pruža i zaštitu i ugodu tijekom (pre)sunčanih ljetnih dana. Ako imaš usko lice – Beckett je rješenje za tebe.

Cijena: 95$ (Warby Parker)

Ray-Ban Aviator Classic

aviator

Ako vidiš ove naočale na nekom, znaš da su Ray-Ban (ili da su knock-off). Zašto Aviator? Ako nisi gledao Top Gun, lupi se po glavi i idi pogledati Top Gun.

Ray-Ban je uveo opciju izbora različitih metala i boje stakala, ali mi i dalje mislimo da je najbolje nositi klasične – zlatne okvire sa crnim staklima. S njima ne možeš pogriješiti.

Cijena: 200$ (Ray Ban)

P.S. – ako su ti ove sunčike preskupe, uvijek možeš do Šveđana na sajt (ili trgovinu) i kupiti Clubmaster kopiju za 7 dolara. Poslužit će za jedno ljeto.

TAGOVIljeto naočale rayban stil sunčane naočale

Komentiraj