Style

ključem do srca

Aside Banners

5 “privjesaka za ključeve” idealnih za samoobranu

Piše , Objavljeno

Možeš ih nazvati i bokserima, oružjima, ali zapravo su ovo samo nevini privjesci za ključeve. Muahahahaha.

Screenshot_10

Navijamo da nikad ne upadnete u nevolje u kojima će vam trebati neki od ovih cool “privjesaka”, ali bolje je biti siguran i poduzeti barem nešto za svoju sigurnost.

Ako je ikako moguće, uvijek izbjegavajte sukob. Iako živimo u modernom društvu koje bi trebalo biti pametnije i prosvjetljenije, svejedno smo zadržali barbarske oblike dokazivanja muškosti. Imajte na umu da svaki sukob ima posljedice i da je bol uvijek nekom nanesena – ili vama ili drugoj osobi.

Pokušajte uvijek smiriti situaciju razgovorom ili se udaljiti.

Ako sukob nikako ne možete izbjeći, vrijeme je da im date svoje ključeve od stana. U trbuh ili vrat.

Brutus the Bull Dog

819PXEBmq-L._SL1024_

Ovaj privjesak je napravljen od ABS plastike koja je odlične čvrstoće, ali nije teška kao metal – što znači da se detektori na aerodromima neće oglasiti, a i dizajn je poprilično neupadljiv. Ono, izgleda kao privjesak psa – i dostupan je u različitim bojama. Dobit ćeš pristojan oslonac za šaku, a i “uši” sigurno bole kad se nađu u kontaktu s nečijim rebrima.

Cijena? Sitnica. 2.50 dolara.

Lena Dunham (Girls) je zadržana na aerodromu zbog privjeska “mačke” koji je dobila na poklon. Brutus buldog je bolji.

 

Monkey Fist Paracord

monkey fist

Monkey fist je uže koje se koristi stoljećima, a na vrhu užeta, u čvoru se sakriva čvrst okrugli objekt. Paracord ti je uže za padobran. Čisto da se zna.

Ovo Monkey Fist uže bi moglo itekako poslužiti.

Unutar užeta je čelična loptica dovoljno malena da posluži kao oslonac za stisnute pesnice, ali ako se razmašete s ovim privjeskom bi mogli nanijeti dovoljno štete napadaču da bi trebao razmisliti dvaput. Privjesak je dovoljno dugačak da zadržiš pristojnu udaljenost od napadača. Zbog dužine nije previše praktično ako nosiš ključeve zataknute za pojas.

Ako ne želiš plaćati za monkey fist uže, možeš ga i sam napraviti s klikerima ili golf lopticama, ali pobrini se da stvarno funkcionira – da se slučajno ne rasplete u krucijalnoj situaciji.

Cijena? 13 dolara.

Nukotools Fatboy G10 Punchring

nuko

Ako ti djevojka živi u opakom kvartu, preporučamo da ju zaprosiš s ovim prstenom jer nanosi pristojnu štetu i unosi strah protivnicima, a potpuno je bezbolan za korištenje. Jedino bi možda trebao izabrati djevojku s muškim rukama jer malene ručice bi mogle imati problema s korištenjem.

Nije izrađen od metala tako da cura može braniti tvoju čast i u inozemstvu.

Cijena? 22 dolara kažu.

United Cutlery Black Legion Finger Kubaton

61EhxHTlF6L

Izgleda kao otvarač za boce, dovoljno je malen da ne zauzima ekstra prostor po džepovima, a možda jednim dobrim udarcem odvratite napadača od ponovnog napada. Još da stvarno otvara boce – mi bismo odmah glasali za ovog.

Cijena? 9 dolara.

Fury Tactical SDK

fury

Lagan “privjesak” koji u vaše ruke stavlja moć uboda koja neće usmrtiti protivnika. Idealno bi bilo kada biste naučili ključne točke u tijelu pa malo tamo “bocnuli” pa bacite oko na neke tutoriale na netu. Možda dobijete bezobrazne komentare od ekipe kako izgleda kao seksualna igračka pa nemojte doći u iskušenje da moć ovog predmeta isprobate na njihovim rebarcima.

Cijena? Oko 8 dolara.

I što s ovim “alatima”?

Ako ne možeš izbjeći fizički sukob, potrebno je naglo postati glasan i krenuti na napadača. Odgurnuti ga snažno rukama. Vjerojatno neće očekivati to jer svaki napadač očekuje lake žrtve. Ako ne odustane, čupaj van artiljeriju.

Imaš privjesak/nemaš privjesak – ciljaj oči, nos, vrat i koljena

Međunožje ako je napadač muškarac. Zauzimamo se za jednakost spolova pa ostavljamo otvorenu mogućnost da je napadač i žena.

No – ponavljamo još jednom… Najbolje je maknuti se, makar to značilo i bježanje s podvijenim repom.

TAGOVIgadgeti nasilje samoobrana stil vodič

Komentiraj