Style

ma e

Aside Banners

Adidas izbacio EQT Solution tenisice koje su zapravo Kanye Westove Wave Runnerice za sirotinju

Piše , Objavljeno

Gledam ja njih, gledaju one mene. Znamo se odnekud. A nemoguće jer se zapravo prvi put kao upoznajemo. Podsjećaju me na nekog. Zapravo cijelo vrijeme znam, ali bed mi je reći. Što ako im se ne svidi usporedba? Što ako žele biti originalne? Ma ne žele, već godinama imaju sestre koje nose ime “originals”, a sve su samo ne to.

Pa evo… Izgovaram. Adidas EQT Solution su nevjerojatno slične Kanye Westovim popularnim Yeezy boost 700 Wave Runner šuzama iz 2018. koje se i danas (pre)prodaju za neke fine pare.

Pa ako ne možeš kupiti Wave Runnerice za par stotina ili par tisuća (ovisno o broju) i ne znaš gdje i kako se dokopati kvalitetnih knock-offica, Adidas EQT Solution je… wait for it… rješenje za tebe.

adidas solution 2

A možda ih baš ironično isfuraš kao kritiku preprodavačkog društva i razvodnjene sneaker kulture koje prepucava cijene određenih tenisica samo zato što je uz njih prikeljeno ime slavne osobe.

Glomazne. “Tataste”. Baš kao i Wave Runnerice. I siva je tu i zelena je tu i narančasta je tu. Možeš do njih za 120 dolara. Guglaj malo.

adidas solution 3

Ali eto – volim vidjet adiprene tehnologiju umjesto boosta, a ako dobro pogledaš vidjet ćeš i adidasov “maska” Feet You Wear logo – njega volim jer me baci u tešku nostalgiju i odmah želim ispuhati prašinu iz Nintendo cartridgea i dočekati Masters of the Universe na drugom.

Prednji dio me podsjeća na Air Max 90 – s ovim crnim mudguardom koji se spušta do prstiju. Vidim tu elemenata raznoraznih tenisica, ali ovaj Wave Runner moment me bode u oči. Pa ako hoćeš, uzmi ih. Nitko ti ništa ne može. Slobodno je tržište. Ali… Je li uistinu slobodno? Ako brandovi kopiraju sami sebe jer znaju da će netko s manjom platežnom moći htjeti nešto barem slično ovim high-end hitovima? Zbog ovakvih gluposti Skechers opstaje kao brand. Nego… Slobodno je tržište. Uvijek možeš izabrati kupiti nešto drugo.

TAGOVIadidas kanye west tenisice