Style

Aside Banners

Apokalipsa je iza ugla – nakon muških punđi, muške pletenice su u trendu. Mi hejtamo!

Piše , Objavljeno

Živimo u novo doba metroseksualnosti, doba hipermaskulinizirane metroseksualnosti. I ne, ne kažemo da je loša stvar biti u formi, biti odlično odjeven i imati njegovanu bradu, ali baš kao što svi tinejdžeri izgledaju kao da su im donji dijelovi trenirki nekoliko brojeva premali (i da su im anusi konstantno izloženi pamučnoj iritaciji), tako i većina ovih odraslih mačora podsjeća na nekakvu sektu ili barem nadmoćnu vojsku s preciziranim dresscodeom.

Koliko muškaraca znate koji su prisvojili mušku punđu bez previše razmišljanja? Dajte im malo vremena, većina njih će sasvim sigurno preći na muške pletenice.

A muške pletenice nisu nova stvar. Zovu se uglavnom cornrowsi i dio su afričkog nasljeđa, a do nas su došli davno zahvaljujući afroameričkim zvijezdama (Allen Iverson i Snoop Dogg for life!) samo što se njihov utjecaj nije mogao proširiti na bezukusne ovce. Jesmo grubi? Ispričavamo se, ali vjerujemo da vaša ubermenš tijela to mogu podnijeti.

Instagram je poludio. Svakim danom se sve više koristi hashtag #manbraid, a evo i par primjera. Možda smo mi samo ljubomorni jer počinjemo uzgajati Zidankeu, iliti papa frizuru, gdje ćelavimo na stražnjem dijelu vrha tjemena, a znamo da će cure sliniti za ovim ispletenim vikinzima/indijancima.

Ovako to (ne) izgleda.

"Saints" #btcbigshot_men16 Hair by @danielle.keasling photography by @krisztianlonyai #menshair #manbraid #manbun

A photo posted by Danielle Keasling (@danielle.keasling) on

it's getting there, still want to grow some more length ?? #manbraid #hairwars #guyswithlonghair

A photo posted by James Thomas (@jayt292) on

My husband's hair. #hairideas #braid#manbraid#mohawk

A photo posted by Silvia Štajdohar (@silviastajdohar) on

#manbraid #suspenderman

A photo posted by Kazol Wu (@kazolwu) on

Tko im radi pletenice? Sami? Djevojke? Najbolji prijatelji?

Ponavljamo, ovo nije nimalo novi trend, Ewan McGregor je furao pletenicu još u Star Warsima Fantomskoj prijetnji, David Beckham je upadao u probleme u Južnoj Africi zbog “cultural appropriationa” (iliti “kulturnog prisvajanja” dosta nam je loš jezik po pitanju ovakvih fenomena jer smo pretežito monokultura koja se ne zamara različitostima), a pretpostavljamo da je i neki od braće Cetinski ili Sandi rokao pletenicu u jednom periodu svog života – samo ne možemo iskopati dokaze.

I s curama je slična stvar – Kim Kardashian je dvije francuske pletenice učinila ekstremno popularnim trendom među djevojkama bez obzira što smo tu frizuru viđali godinama na televiziji, kako u filmovima tako i u boksačkom ringu. Očito je potreban bijeli celebrity koji će duboko kulturalnu stvar pretvoriti u svjetski megatrend i dovesti do booma među Youtube tutorialima.

Budite kreativni s frizurama, ali molimo vas nemojte pokleknuti trendu. Ponajviše zbog problema na koji nitko nema odgovor:

Ako sretneš lika na ulici koji ima istu mušku pletenicu kao i ti – trebaš li ga pozdraviti?

TAGOVIkosa muške frizure šišanje

Komentiraj