Style

Više nije metro!

Aside Banners

Bilo je i vrijeme: Muškarci počinju sve više brinuti o svojim obrvama, a evo gdje početi

Muškarci su uvijek prilično teško prihvaćali kozmetičke trendove, ali novo doba donosi promjene i možda ih ne bismo morali sve odbaciti!

Piše , Objavljeno

U davna vremena prapovijesnog 20. stoljeća, muškarci su ulagali minimalne napore i vrijeme u uređenje i oblikovanje svoje kose, ali to se promijenilo. I rekli su: “Tu povlačimo crtu!” Onda je početkom 21. stoljeća i nicanjem hipsterluka došla na red brada. Opravdanja su bila kako je to ipak muževno i kako nema ništa loše u brizi o svojim dlakama na licu, ali kada je i to završilo, rekli su, a sada već i smo: “Tu STVARNO povlačimo crtu!“. Ali eto, riješili smo kosu i bradu, a dosada nas ipak tjera da idemo korak dalje… a to su obrve. Mislim, možemo mi i na dlake u nosu ili uhu, ali obrve su za sada ipak očitiji izbor. Iako sumnjamo kako će i ovaj ostatak ostati dugo netaknut!

Oblikovanje i briga o obrvama je vjerojatno jedan od najženstvenijih postupaka koje muškarac može učiniti na svom licu, barem iz njegove perspektive. No to ne mora i nije tako. Prije svega, muško lice se u mnogočemu razlikuje od ženskog, a isto je i s obrvama. Zato se one ne uređuju niti približno jednako. Muška je obrva mnogo ravnija od ženske, koja se prilikom “obrade” oblikuje u svojevrsni luk. Kod muškaraca se pak podižu oba kraja kako bi se dobila ta ravnina, a time i muževniji izgled (što je, paradoksalno, nešto što je sve više žena počelo kupiti). Tako uređene obrve podižu i uravnotežuju cijelo lice, a usput djeluju daleko urednije.

jonas

Što se tiče samog procesa, muške obrve se obrađuju suprotno od ženskih, dakle iznutra. Prvo se stoga moraju malo prorijediti, a tek onda se kreće na oblikovanje. Nikako se ne koriste razni voskovi i čupanja jer se tako dobivaju čiste i ženstvene linije; pristup je ukloniti svaku drugu dlaku na vanjskim dijelovima, čuvajući tako bujnost, ali omogućavajući oblikovanje. Konačni cilj je da to sve izgleda kao da je prirodno, a opet uređeno, s teksturom i vidljivom trodimenzionalnošću. Stručnjaci tvrde kako su najbolji primjeri ovakvih obrva kod tipova poput Thea Jamesa i Nicka Jonasa, a ako i vi poželite malo urediti taj busen iznad očiju, svakako se prije toga posavjetujte sa nekim stručnjakom i prepustite se u njegove ruke, jer raditi nešto u “domaćoj radinosti” je siguran put prema jako loših nekoliko tjedana!

TAGOVIkozmetika muške obrve muževno oblikovanje obrva obrve ženstveno

Komentiraj