Style

nisi ćelav zbog kape

Aside Banners

Ćelaviš li zbog toga što često nosiš šešir ili šiltericu?

Piše , Objavljeno

Nećeš umrijeti ako ti je kosa mokra, nećeš biti zauvijek siromašan ako držiš torbu na podu, doručak nije važniji od drugih obroka u danu i NE – NEĆEŠ OĆELAVITI ZATO ŠTO NOSIŠ ŠEŠIRE.

Prestani vjerovati u bapske priče i bit će ti puno bolje u životu. Volimo Mental Floss, i website i youtube kanal, a u ovom videu se Craig Benzine potrudio objasniti nam što utječe na gubitak kose.

Loša prehrana, lijekovi, infekcije, trudnoća, traume i najvažniji faktor među svima je svakako genetika.

“Ali moj otac nije ćelav u svojoj pedesetoj godini, zašto ja jesam? Je li to možda zbog šilterice koju nosim čitavo vrijeme?”

Vrlo vjerojatno ne. Postoji i ćelavost uzrokovana trenjem kada se dio kose povlači zbog konstantnog trenja, ali kako bi se to dogodilo potrebna je puno veća sila trenja od prozračnog šešira. Najčešće krivci za ovakav oblik ćelavosti su repići (i muške punđe…) i kacige koje se nose učestalo, ali samo šešir ili šilterica ne bi trebali uzrokovati probleme ako nisu pretjerano uski.

Ako već ćelaviš zbog genetike i ostalih navedenih faktora – moguće je da će šeširi ubrzati ispadanje kose – i to ne zbog onog klasičnog “ne može ti kosa disati” razloga već se prilagođavanjem šešira i skidanjem šešira mogu iščupati već labave dlake.

Brini se o svojoj kosi, peri ju neagresivnim šamponima, trljaj kosu i izmasiraj si tjeme – i ono treba malo pomoći da se riješi stresa nakupljenog kroz dan. Uostalom, ćelavi muškarci su badass, pitaj neku ženu koja te ne zna lagati. No što god napravio i kolikogod ćelav bio, nemoj ni slučajno ostatak kose češljati preko ćelavog dijela.

TAGOVIćelavost savjeti zdravlje

Komentiraj