Style

ne možemo doći sebi

Aside Banners

I dalje se sablažnjavamo na listu najprodavanijih tenisica u 2017. godini

Piše , Objavljeno

Zapravo, prvo mjesto nas je šokiralo, ostalo još nekako možemo prožvakati.

Znamo da Nike i Adidas imaju nevjerojatan udio na tržištu, čak takav da je 9 od 10 najprodavanijih tenisica zapravo u njihovim rukama, a ako malo pogledate iza zavjese, primijetit ćete da je svih 10 zapravo u njihovom vlasništvu jer su i vječne “starke” zapravo Nikeovo vlasništvo.

Koliko god mi voljeli tenisice, jasno nam je da na prvom mjestu nikako neće biti najljepše tenisice – a i to je subjektivna kategorija. Kako do prvog mjesta? Analitičar sportske industrije Matt Powell nam je pokazao kako su na samom vrhu tenisice s pristupačnom cijenom koje pokušavaju imati stil tj. podsjećaju na neke skuplje tenisice.

2017. nije baš za pamćenje – i upravo zato ćemo ju zapamtiti!

Jasno nam je da “starke” i “Jordanice” uvijek nađu svoje mjesto na ovakvim listama, ali sve više potrošača kupuje prosječne i pristupačne tenisice iz običnih trgovina sportskom opremom/obućom.

U 2016. godini je najprodavanija tenisica bila Adidas Superstar, a 2017. je završila na četvrtom mjestu. Adidas je vratio poznate “šelsice”/”brejke” na tržište, podigao interes javnosti, ali i cijenu – i imali smo hit. Svaka klinka ju je imala na nogama (a kako kod nas trendovi kasne, a platežna moć je manja nego na zapadu – svaka klinka ih još uvijek ima na nogama).

U 2017. godini ŠOK I NEVJERICA! Nike Tanjun čija je cijena pristupačnih 65 dolara, podsjećaju na Nikeov hit otprije nekoliko godina Roshe Run. Jedina razlika? Rosheice smo nosili, u Tanjunicama ne želimo biti uhvaćeni ni mrtvi. Ali neki klinci i neki roditelji očito misle drukčije.

Starke su također na listi, a čini nam se da će uvijek i biti. Od desetog do šestog mjesta možemo naći četiri retro Jordanice (6, 4, 11, 13) i jedne Adidas, ali zato top 5… OuEmDži.

Pogledajte listu i nemojte se previše šokirati.

5. Nike Revolution 3

nike revolution

Šta je ovo? Ni ove nam nisu jasne. Od svih Nikeica, ove se prodaju k’o krek?

4. Adidas Superstar

adidas superstar

Voljeli ih prije, manje su nam drage otkad su im napucali cijenu i svako dijete ih ima. Svake godine rade istu stvar nekom novom retro modelu. Ove godine će slična situacija biti s Adidas Campusom.

3. Nike Air Huarache

huarache nike

Huaracheice su čudnovate, nije nitko vjerovao u njih, ali evo – već desetljećima imaju milijune fanova, a u 2017. godini je taj broj vjerojatno i porastao.

2. Chuck Taylor All-Star

converse all star

Vječni klasik. Pogotovo ako želiš imati iskrivljenu kralježnicu i bolna koljena. Šalimo se, prolaze starke, ali nisu za neku pretjeranu fizičku aktivnost.

1. Nike Tanjun

nike tanjun

Teško ćemo ovo preboliti! Daj pogledaj ih samo kako izgledaju. Kao da su Roshe Runice upale u vruću posudu s kiselinom u koju je upao i Jack Nicholson kad je postao Joker. Nikako da svijet shvati da “you never go full retard”.

Za iduću godinu – uozbiljimo se svi, samo prave stvari kupujemo odsad. 

TAGOVI2017 biznis lista najprodavanije novac tenisice

Komentiraj