Style

budi najbolji što možeš biti

Aside Banners

Idesh! vodič za muškarce koji žele kosu koja dobro izgleda

Piše , Objavljeno

Ne postoji jedan jedini recept za kosu svakog lika jer je svaki lik drukčiji – ali znamo da kosa raste, tu su i ulja na čije razine treba pripaziti, a jednako tako se treba pobrinuti i za ostale tvari koje nam se nakupljaju na glavama.

Ako imaš dužu kosu, vjerojatno ju ne trebaš prati baš čitavo vrijeme, a isto vrijedi za muškarce s gustom, čvršćom kosom. Jedino ako imaš tanje vlasi, mogao bi ju prati češće kako bi dobio veći volumen kose. To pomaže.

Evo koji savjet kako bi te tvoja kosa predstavljala savršeno u svim uvjetima i prilikama

Pripazi na šampon

Puno šampona za kosu ima jako visoku pH vrijednost pa se preporuča kupnja šampona s puno boljom pH ravnotežom. Čak i ako to znači da ćeš za šampon izdvojiti više novca. Vlasište je sretno s pH razinom 4 ili 5.

Koža je najveći organ u tijelu (bez obzira što će neki redneck među nama reći “znaš koji je moj najveći organ”) i upija jako puno tvari – zato je kvalitetan šampon vrlo važan.

Nauči prati kosu

Najjednostavnije pravilo – peri kosu kad je prljava. Naravno, svatko od nas ima drukčiju definiciju prljavog, ali ne treba pretjerivati. Ako na šamponu za kosu piše “za svakodnevnu upotrebu” – ne znači da MORAŠ svaki dan prati kosu već samo znači da MOŽEŠ ako baš trebaš. Prljavština, znoj, višak ulja. To moraš odstranjivati šamponiranjem. Ako si cio dan doma, na računalu ili Playstationu – vjerojatno ne moraš prati kosu šamponom. Ako si u teretani često, možda ćeš morati prati kosu češće.

Također je ključno da ne pretjeruješ sa količinama šampona. Dovoljno ti je šampona veličine poštanske markice. Nemoj samo da se zapjeni nego izmasiraj vlasište, ključno je potaknuti cirkulaciju.

Regenerator? Ako imaš jako gustu kosu s debljim vlasima, možda ti i treba malo ekstra brige. U većini slučajeva pomaže dobar šampon.

Nedopustivo je samo osušiti kosu

Ovo je stvar estetike – ali NEMOJ NAPUSTITIT KUPAONICU NAKON TUŠIRANJA BEZ NEKOG PROIZVODA U KOSI.

Ako opereš kosu i samo ju osušiš, izgledat ćeš presmiješno, kao zimska pahulja.

Potrebno je čvrstoće. Pomade, gelovi, određeni tipovi ulja… Bilo što, samo nešto stavi u kosu. Čak i doma na štednjaku možeš napraviti pomade od pčelinjeg voska i kokosovog ulja. Google ti je prijatelj.

Ne uče nas ovakve stvari u školi, ali ako brineš za svoju kosu i počastiš ju vrhunskim proizvodom, osjetit ćeš razliku i osjećat ćeš se bolje.

TAGOVIkosa muškarci style

Komentiraj