Style

so fresh so clean

Aside Banners

Imaš perut u bradi? Evo kako ju žrtvovati bogovima i živjeti sretno bez nje

Piše , Objavljeno

Ako si bradonja koji bi bez problema mogao proći kao drvosječa da odjeneš flanel, lako je moguće da si se susreo s peruti u bradi. Nadamo se ne na prvom spoju dok ste dijelili sladoled.

Koža ispod dlakavog pokrova je često isušena i zbog tog dolazi do jednog od groznih procesa i jedne od najružnijih riječi u hrvatskom jeziku – dolazi do ljuštenja. Suha koža koja otpada posvuda se naziva perut, to ti se isto događa na tjemenu ako ne paziš i ne hraniš svoje tjeme.

brada 1

Brade stvaraju barijeru svim hranjivim tvarima koje inače prodiru u kožu prilikom jutarnje grooming rutine. Glatkom licu je ponekad dovoljan i samo sapun s hidratizirajućim faktorom, za bradato lice s problemom peruti je ipak potrebno više pažnje.

Nabavi dobru četku za bradu. To je prvi korak.

Realno, ako imaš bradu, trebaš imati i četku za bradu. Ona će pomoći obuzdati zalutale dlake, otpetljati čvoriće, ali i odraditi piling na koži ispod brade. Misliš da je piling rezerviran samo za cure? Razmisli o takvoj spolnoj podjeli idući put kad budeš prolazio odjelom s voćem i povrćem u lokalnom supermarketu, a klinci ti budu pjevali “Let it snow”. Nakon četkanja se otuširaj.

Zašto su se stari Rimljani kupali u kupkama od mlijeka?

Ne znamo ni jesu li to uistinu radili, ali pomaže nam da ilustriramo misao. Mliječna kiselina je odlična za njegu kože, a nije toliko kul kad ti se nalazi u mišićima nakon naporne tjelovježbe. Nabavi sredstvo za čišćenje lica koje sadrži mliječnu kiselinu i ono će ti pomoći da odstraniš sloj mrtvih kožnih stanica što znači da ćeš napraviti mjesta za novi, zdraviji sloj kože. Naravno, čišćenje odradi u tušu.

Hidratiziraj kožu s uljem za bradu.

Moguće je nabaviti različita ulja za bradu na našem tržištu, ali preporučamo izradu vlastitoga. Isplativije je na duže staze, a i možeš se praviti važan i dilati vrhunski proizvod manje ili jednako bradatim prijateljima. Ojačaj svoju kožu uz pomoć ulja za bradu i spriječi ponovni nastanak peruti.

TAGOVIbrada kozmetika njega perut ulje za bradu

Komentiraj