Style

silki smud

Aside Banners

Zašto pravi muškarci odbacuju komplicirane britvice i vraćaju se na old-school brijanje?

Piše , Objavljeno

Ne trebaš skupe britvice, to je za manekene koji kupuju nogometaše na kutiji, a ne proizvod.

Naši stari su se brijali samo sa žiletima i nisu imali drugog izbora. Osim prave, Sweeney Todd stajl, britve koja je zapravo smrt u malom pakiranju. Nisu imali britvice s lubrikantom ili vibrirajućom drškom, a danas bi se vjerojatno iščuđavali kad bi vidjeli skupe britvice s ugrađenih 15 oštrica i Cristianom Ronaldom na kutiji.

Mi smo prije koju godinu shvatili da nam ne trebaju sredstva za brijanje koji probijaju zvučni zid – dovoljno nam je kućište i 5 žileta (ili vilkinsona) za mjesec-dva bezbrižnog brijanja. E pa njuškajući Kickstarterom smo otkrili nešto idealno – prilagodljiva britvica koja koristi jeftine oštrice.

Rockwell je brand koji je već uspio na Kickstarteru u prošlosti, ali sada su se odlučili na prilagodljivu britvicu u koju idu jeftine (0.10$ jedna), ali kvalitetne oštrice.

Rockwell Model T
by rockwellrazors
on Sketchfab

Dizajn je bezvremenski, od nehrđajućeg čelika, a ima i brojčanik koji određuje način i namjenu brijanja jer se njegovim okretanjem mijenja položaj oštrice. U slučaju da vam Rockwell oštrice ne odgovaraju, možete koristiti oštrice bilo kojeg poznatog (i nepoznatog) proizvođača.

Cijena: Podržite projekt na Kickstarteru za 79 dolara i uz Rockwell britvicu ćete dobiti i sto oštrica – što vam je sasvim dovoljno za dvije godine brijanja.

Možda 79 dolara zvuči puno, ali uzmite samo u obzir koliko dođe jedna “superkulbritvica s vibrirajućom drškom i neonskim osvjetljenjem i pjesmom od Lil Waynea” i sve one skupe oštrice koje morate kasnije kupiti. Čak i ako ne želite Rockwell, budite pravi muškarci i vratite se na dvostrane žilete. Skupe britvice s više oštrica čupkaju i režu dlake ispod površine kože što rezultira brojnim uraslim dlakama. Dvostrani žilet s jednom jedinom oštricom reže dlaku na površini kože – i iako to možda zvuči kao uzrok češćeg brijanja, bar će vam koža biti zdrava i zahvalna.

A i nema plastike koja dolazi na skupim britvicama, nema glomaznih pakiranja pa i nema štetnih posljedica na okoliš.

Mi znamo s čim ćemo brijati lice odsada. Za ostale, osjetljive dijelove ipak treba nešto s malo više zaštite.

TAGOVIbrada brijanje britvice kickstarter pravi muškarci

Komentiraj