Style

vidno poboljšanje outfita

Aside Banners

Kad sunce zapekne, čuvaj vid: Sunčane naočale za svakog muškarca (i svaki džep)

Piše , Objavljeno

Naočale trebaš. Zasljepljujuće sunce ti ne pomaže u snalaženju u prostoru, može oštetiti dijelove oka, a i ako stalno škiljiš – dobit ćeš bore. Naočale su kul, budi kul. I zdrav.

Naočale koje si osvojio jer si popio 20 biljnih likera za lovce bi trebale hitno završiti u smeću. Ono što pravi muškarac treba su prave sunčane naočale prepoznatljivog okvira. Bez obira na cjenovni rang, moguće je pronaći dobre naočale koje će pomoći i tvom vidu i tvom outfitu. Naravno, razlika u metodama i kvaliteti izrade je očita, ali možda i nije baš toliko ako nisi spreman izdvojiti tristotinjak dolara za sunčane naočale. A opet – ako kupiš jednom kvalitetne, miran si dugi niz godina.

Neki okviri vrište, neki su suptilniji, ali ovih pet sunčanih naočala će ti biti idealna pratnja na putu zvanom život. Svaki par smo stavili u kategoriju prema tvojoj platežnoj moći… Mi smo u ovoj najnižoj ionako.

Ako na balkonu imaš vreću s praznim plastičnim bocama koje planiraš zamijeniti za listiće sira za sendviče nakon što prođe 4:20…

…H&M bezimene

Screenshot_14

Naravno da je očito kako je ovo budžet kopija poznatih RayBan Clubmaster, ali je sasvim pristojna kopija u pitanju. Lake za džep, lake za nositi, čak i ako ih izgubiš, nećeš previše suze liti. Liti ljeti. Čak i ako imaš original Clubmasterice, a voliš partijati do zore uz različite gospoje, sličice i biljke – možda bi bilo dobro da u svojim party avanturama imaš ovakve naočale. Za svaki slučaj. Čak i da si imao najbolju večer ikad, iduće jutro kad se probudiš i primijetiš da nemaš svoje skupe RayBanice – bacit će sjenu na najbolju noć tvog života.

Samo da se zna… Mi imamo jedne ovakve u rotaciji, s tim kornjača uzorkom kojeg volimo otkad smo djeca bili.

Cijena: 7.99 eura OVDJE

Ako glumiš da se razumiješ u vino jer kupuješ boce od 40+ kuna umjesto “jeftinog s?anja”…

…PacSun Clear Glasses

Screenshot_19

PacSun je napravio uistinu divan komad “aksesorija” koji će izazivati poglede gdjegod prođeš. Čitave su prozirne, u jednoj jedinoj boji, a i cijena im je pristupačna. Ako misliš da će se ove sunčane naočale uklopiti u tvoj stil odijevanja – ohrabrujemo te da ih kupiš. Makar i za jednu jedinu noć da ti se svi dive.

Ako se odjeneš u pedeset nijansi (tamno)plave ili u neke svijetlije tonove – ove naočale rokaju.

Cijena – 14 eura OVDJE

Ako letiš u Berlin na party i kulturno uzdizanje… RyanAirom…

…Dick Moby klasika

Screenshot_15

Klasične i okrugle, napravljene od biorazgradive plastike. Ono što je posebno za Dick Moby je što su svi okviri izrađeni u Italiji iako je brand iz Amsterdama, a sve leće su ZEISS leće. Znaš Zeiss? To je ono čime se Sony diči kad postave njihovu leću u smartphone. Naočale su unisex, inače im je cijena iznad 100 eura, ali sada su na sniženju pa požuri… Naravno, ako ti pristaju licu.

Cijena: 65 eura OVDJE

Ako čitaš časopise koji su više kao knjige s predivnim slikama dok ispijaš viski – uvezeni iz Amerike (časopisi), uvezen iz Japana (viski)…

…Warby Parker Beckett

Screenshot_18

Warby Parker je u kratko vrijeme postao vrhunski brand pristupačnih i kvalitetnih okvira, a istaknuli su se na tržištu jer ih možeš naručiti doma i isprobati ih prije nego što ih kupiš. Beckett model nema ekstravagantan okvir od bijesnih materijala, ali nama je baš zato napet jer se ne ističe previše, a opet pruža i zaštitu i ugodu tijekom (pre)sunčanih ljetnih dana. Ako imaš usko lice – Beckett je rješenje za tebe. Imaju i jet black mat verziju, ali nama se sviđa ova.

Screenshot_17

Cijena: 95$ (Warby Parker)

Ako si scijentolog i družiš se s Tom Cruiseom…

…Ray-Ban Aviator Classic

aviator

Ako vidiš ove naočale na nekom, znaš da su Ray-Ban (ili da su knock-off). Zašto Aviator? Ako nisi gledao Top Gun, lupi se po glavi i idi pogledati Top Gun.

Ray-Ban je uveo opciju izbora različitih metala i boje stakala, ali mi i dalje mislimo da je najbolje nositi klasične – zlatne okvire sa crnim staklima. S njima ne možeš pogriješiti.

Cijena: 150$ (Ray Ban)

Ako ti ljetovanje traje 300 dana u godini – na nekom tropskom otočju ili jahti…

…Persol 649

persol

Cijena im je veća jer im je povijest nevjerojatna. 1917. godine je Giuseppe Ratti izmislio ime od fraze “per il sol” što znači “za sunce”.

649-ke su dizajnirane 1957. godine za vozače tramvaja u Torinu. Poprilično smo sigurni da u to vrijeme nitko nije bio više kul od vozača tramvaja. Ušle su u legendu zahvaljujući Marcellu Mastroianniju koji ih je nosio u talijanskoj komediji Divorce, Italian Style.

Cijena: 386 dolara. Bile su 670 prošle godine kao i ime modela. Kao nisu u modi više ili šta ti mi znamo, ali hej – ovo nikad ne izlazi iz mode (Neiman Marcus)

TAGOVIljeto stil style sunčane naočale za muškarce

Komentiraj