Style

Aside Banners

KRŠĆANI BIJESNI: kompanija prodala 666 pari “sotonskih tenisica” punjenih ljudskom krvi, Nike ih tužio

Piše , Objavljeno

Izvor: MSCHF.com

MSCHF je mala kompanija iz New Yorka čije ime bez samoglasnika jasno daje do znanja da vole sijati pomutnju. Prvi put smo se susreli s njima kada su prilagodili Nikeove Air Max 97 tenisice te ih napunili svetom vodicom, a sada su se odlučili za drugi kraj spektra i afterlifea. Imaju paklenu kolaboraciju s reperom Lil Nas X-om te su izbacili 666 pari “Satan Shoes”.

Osim sotonske simbolike, prepoznatljivi zračni mjehurić Air Max 97-ica je punjen pravom ljudskom krvi. Šest zaposlenika se žrtvovalo i doniralo krv za ovaj projekt. Naravno, ne na oltaru sotoni već vjerojatno samo iglom u prst.

Doduše, samo se kapljica krvi pomiješala s tintom te su tom mješavinom tekućina napunili tenisice.

 

Pogledajte ih u galeriji!

MSCHF x LIL NAS X 4
Galerija

Tenisice su puštene u prodaju jučer (ponedjeljak, 29. ožujka) po cijeni od 1018 dolara. Cijenu diktira Luka 10:18 (gdje u Bibliji stoji “Vidio sam Sotonu kako pada kao munja iz raja”), a danas se tenisice više ne mogu kupiti. Osim krvi, tu je i oznaka spomenutog reda u Bibliji te brončani Pentagram.

Nike je odlučio tužiti MSCHF te su službeno izjavili kako nemaju nikakve veze s Little Nas X-om (čije se ime uopće ovako ne piše) ili MSCHF-om, a dodali su da nisu ni dizajnirali ni stavili ove tenisice u prodaju. Očito je da ih ne odobravaju, ali je licemjerno kako nisu ništa poduzeli kada je MSCHF izbacio Jesus Shoes punjen svetom vodicom. Religiozni favoritizam reklo bi se.

 

Lil Nax X je glazbeni umjetnik koji je se proslavio hitom Old Town Road, a iskoristio je platformu do koje je došao da javno izrazi svoju seksualnu orijentaciju. Nedavno je izbacio i spot koji se vrti oko sotonske simbolike pa je očito da je zbog toga i došlo do ove suradnje s MSCHF-om. Nije sotonist, ali zbog svoje seksualne orijentacije će ga neki svrstati u taj koš pa se odlučio prikloniti pomicanju granica. Zaplesao je đavlu u krilu.

.

I guvernerica Južne Dakote Kristi Noem se uplela u raspravu o tenisicama gdje je izjavila da je od tenisica ekskluzivnija bogomdana duša, na što joj je Lil Nas X odgovorio kako bi guvernerica trebala raditi svoj posao, a ne tweetati o tenisicama.

Profesori marketinga ne vjeruju u ovaj proizvod, ali smo mi sigurni da će Nikeova tužba još više podići cijenu tenisica.

KRŠĆANI BIJESNI: kompanija prodala 666 pari “sotonskih tenisica” punjenih ljudskom krvi, Nike ih tužio