Style

za misu

Aside Banners

Milan slavi svoju 120 godina dugu bogatu povijest ovim posebnim dresom, samo za najveće fanove

Piše , Objavljeno

Puma je odlučila proslaviti Milanovih 120 godina postojanja tako što će izbaciti poseban dres.

Komemorativni dres koristi dobro poznate boje Milana, ali ovaj put sa zlatni detaljima. Klupski grb dolazi s brojem 120 odmah ispod, a na ovratniku je maskota vraga s čije jedne strane se zlati 1899. godina, a s druge ova godina.

View this post on Instagram

Here’s to 120 years of @acmilan ??⚫️

A post shared by PUMA Football (@pumafootball) on

Ako malo bolje pogledate, na dresu se nalaze i riječi osnivača Herberta Kilpina: “Bit ćemo tim vragova. Naše boje će biti crvene kao plamen i crne kao strah naših protivnika.” Ako vam ime Herbert Kilpin ne zvuči dovoljno talijansko, to je zato što i nije.

puma milan citat

Kilpin je bio prvi Englez koji je igrao u inozemstvu (a mi se čudili na Stevea McManamana u Realovom dresu nekoć) te je utemeljio Milan 16. prosinca 1899. godine. Milan je u svojoj drugoj godini postojanja osvojio talijanski naslov.

Dres će debitantski nastup doživjeti 15. prosinca protiv Sassuola, napravljeno ih je samo prigodnih 1899 komada, svaki ima serijski broj, a cijena će im biti 190 eura.

Nadmetanje za modne eure i dolare ne prestaje, svi su se uključili, PSG sa svojim suradnjama, Arsenal i Adidas izbacuju stare dresove iz devedesetih i pucaju na nostalgiju, Juventus je nedavno napravio dotad nezamislivo – suradnju s Palace Skateboardsom, a evo i Puma se želi igrati, dosadilo joj sjediti na klupi.

TAGOVIac milan moda najljepši nogometni dresovi nogomet nogometni nogometni dresovi streetwear