Style

mora da su šuz

Aside Banners

Nedostaje li tvoj favorit na ovoj listi najprodavanijih tenisica u 2019. godini? Naše su na popisu

Piše , Objavljeno

Analizičar Matt Powell je izbacio listu najprodavanijih tenisica za 2019. godinu za američko tržište, ali to stanje se preslikava i na ostatak zapadnog svijeta.

Nike vlada industrijom nogopokrivala znanih kao tenisice što nas nimalo ne čudi s obzirom na konstantan angažman, dovoljno duboku arhivu za različite sportove te otvorenost dizajnerskim inovacijama u lifestyle kategoriji.

Nijedan brand nije imao “must-have” tenisicu u 2019. godini, flagship model koji bi prigrlile zvijezde, influenceri koji žele biti zvijezde te obični smrtnici kao mi stoga nije ni čudno što su pri samom vrhu najprodavanijih tenisica i neki retro modeli koji se periodično vraćaju u rotaciju, ali i neki evergreeni poput “starki”.

Na vrhu se nalazi Nike Air Max 270 – iako nismo sigurni spadaju li u ovo samo Air Max 270 ili u kombinaciji s Air Max 270 React… jer mi smo cjepidlake i nama su to dvije potpuno različite tenisice. Obične 270ice često viđamo posvuda na zagrebačkim ulicama pa smo sigurni da je ovo točno i na američkom tržištu. Air Max linija je oduvijek bila pri samom vrhu i predstavlja svojevrstan statusni simbol u većini zajednica i supkultura.


View this post on Instagram

A post shared by Sneakers (@victoryshoestore) on

Na drugom mjestu su vječne Air Force 1 koje ništa ne može uništiti i od pojavljivanja na NBA terenima (u visokoj verziji) te kasnijim rezanjem u nisku verziju su postale sveprisutne kao konzerva graha u špajzu tvoje mame.

View this post on Instagram

DNA. ??

A post shared by Jakub Prikopský (@jaku.b) on

Na trećem mjestu su Nike Tanjun, duhovne nasljednice Roshe Run modela koji je započeo čitav ovaj trend tenisica izrađenih u obliku čarape s potplatom. Tanjun na japanskom znači jednostavnost, što je vidljivo iz samog dizajna. Prednost ovog modela je što ga možete pronaći jako jeftino. Troškovi proizvodnje nisu veliki pa ni same šuze u maloprodaji ne dođu puno, a to je idealno za masovno tržište koje traži lagane i pristupačne tenisice.


View this post on Instagram

A post shared by ToKu_tokoku (@tokutokoku) on

Na četvrtom mjestu su Adidas NMD R1 koje su nekoć bile tražena roba u gradu čak i među kolekcionarima tenisica, ali su se kolekcionari zasitili. Svi ostali su ih samo nastavili kupovati.

adidas nmd r1

Na petom mjestu su Air Jordan 4 model. Retro izdanje popularnih “četvorki” je doživjelo brojna izdanja kroz 2019. godinu od kojih je svakako najviše pažnje izazvao Black Cement model (neki ga zovu i Bred, ovisi kakve “tiskovine” konzumiraš i s kim se družiš).

Kanyeov moćni model Yeezy Boost 350 V2 i dalje uzima fine pare, ali je tek na petom mjestu. Što uopće nije loše za model iz 2017. godine koji stalno izbacuje nove boje, ali fanovima i hypebeastovima to očito ne smeta.

Vans Ward se nalazi na sedmom mjestu. Ovo je bast(w)ardizacija Old Skool modela koja je izrađena od nešto jeftinijih materijala kako bi postigla nešto nižu cijenu, a samim tim i popularnost među ljudima koji traže jeftinu tenisicu.

Osme su Converse Chuck Taylor OX Low, klasične starke.

Devete su Air Max 97 koje su nastavile dobre rezultate iz 2018. godine, a na desetom mjestu je još jedan retro model Jordanica – Air Jordan 11 koji je krajem godine dobio posebni rerelease black and red colorwaya. Njih sam morao uzeti.

 

Što misliš o cijeloj listi? Imaš neke s liste? Fali li tvoj favorit?

TAGOVIsuze tenisice