Style

s obje noge u budućnosti

Aside Banners

Nema samo Nike samovezajuće tenisice – i Puma želi komad budućnosti!

Piše , Objavljeno

Svi znamo za Nikeove planove za samovezajuće tenisice s kakvima smo se prvi put susreli u filmu Povratak u budućnost. Nike ipak ne stavlja naglasak na tenisice iz filma nego na potpuno novi model HyperAdapt, ali moramo podsjetiti kako i Puma razvija svoju vlastitu samovezajuću tehnologiju koja se opako naslanja na Puminu inovaciju u prošlosti – Disc sustav vezanja tenisica. Te tenisice nisu imale klasične vezice nego su se vezale okretanjem diska na jeziku tenisice koji bi pritom zatezao vezice koje su bile skrivene u tijelu tenisice.

Autodisc je otkriven prije Nikeovog Hyperadapta, a jedan od prvih modela je dobio Pumin “maneken” Usain Bolt.

Osim gumbima na samoj tenisici, tenisicu je moguće zategnuti (i otpustiti) smartphone aplikacijom – iako mi mislimo da bi bilo samo pitanje vremena kada ćemo ih samo petom izuvati bez ikakvog otpuštanja vezica.


Ekipa iz Engadgeta čiji smo video uvrstili u članak kaže kako su Autodisc šuze bolje od Nikeovih HyperAdaptica zbog činjenice da je motor postavljen u jezik tenisice umjesto u potplat pa se Autodisc savijaju kao par običnih tenisica. Pune se potpuno bežično, samo ih je potrebno staviti na punjač. Nadamo se da to znači dugotrajnost punjača jer svi ovi koje ukapčama i iskapčamo ne traju nikad duže od šest mjeseci.

Svaka čast Pumi, ali morat ćemo vidjeti neke druge boje koje nas ne podsjećaju na Barcelonine gostujuće smećarske dresove.

TAGOVIpuma tenisice

Komentiraj