Style

kolika je cijena smeća?

Aside Banners

Nikeove nove tenisice za basket su smeće – doslovno! Ako ih može nositi Anthony Davis, možemo i mi

Piše , Objavljeno

Izvor: Nike

Anthony Davis, jedan od dva najbolja igrača LA Lakersa je predstavio nove Nikeove tenisice na terenu. Ako zvijer od 208 centimetara i 118 kilograma čistih mišića može igrati košarku na NBA terenima, valjda ću moći i ja u 3 na 3 basketu na Kušlanovoj.

Nike Cosmic Unity je nova Nikeova beba, nastala kao posljedica okretanja tvrtki održivijoj proizvodnji. Cosmic Unity su djelomično izrađene od recikliranih materijala – 25 posto tenisice (težinski) je izrađeno od Nike Grind materijala – smrvljenih ostataka u Nikeovom proizvodnom procesu, proizvoda koje nisu mogli prodati te iznošenih tenisica.

Tako da su Cosmic Unity doslovno – smeće! I sviđa nam se to.

Ime podsjeća na devedesete te je nastavak Nikeove teme koju su započeli s lifestyle modelom Space Hippy. Sama silueta me iznimno podsjeća na animiranu seriju Captain Planet, poglavito crno-zeleni par s ovim bočnim okruglim dijelovima midsolea.

Nike naglašava da koriste jedinstven matematički pristup kako bi smanjili količinu otpada u proizvodnom procesu. Bijaše i vrijeme.

Na potplatu su pokušali koristiti što manje materijala tako što su ga proizveli tanjeg te su uveli i šupljine u tradicionalni dizajn riblje kosti koji još uvijek savršeno funkcionira na košarkaškim terenima.

Uzorak na potplatu puno znači za grip na terenu, ali isto tako je važan i materijal. Koliko dobro gripa parket i beton te koliko dugo traje na tim površinama, znat ćemo tek kad dobijemo priliku isprobati.

Uz crno-zeleni colorway, stižu i jedne koje nas neodoljivo podsjećaju na Nike Air Mags, tenisice iz Povratka u budućnost, a tu je i još jedan kombo boja koji možda baš tebi osvoji srce.

Cijena će im biti nemalih 150 dolara, ali ako su izdržljive kao što se priča – vrijedi svake lipe. I još čuvaš planet. I još izgledaš dobro.

Baci oko na dežurnog sneakerheada Jacquesa Sladea koji ih je među prvima dobio u ruke na noge. Dobar prilog o šuzama.

.

Ranije Nikeove reciklirane modele sam popratio sa zanimanjem, ali Cosmic Unity je nešto što bih stvarno želio testirati u svim mogućim košarkaškim uvjetima. 1 na 1. S curom s kojom živim. Because mjere.

TAGOVIcosmic unity ekologija Nike održivi razvoj