Style

kraj još jedne ere

Aside Banners

Nikeu istekao ugovor s Kobe Bryantom, škrtarili su i sad su izgubili njegovo ime

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot / Nike

Čini se da Vanessa Bryant planira udaljiti ime svog pokojnog muža, legendarnog Kobeja Bryanta, od Nikea. Kobe je karijeru započeo s Adidasom, ali nakon nekoliko diskutabilnih modela je odlučio preći u Nike te su tako Kobe i Nike stvorili ubojiti tandem, najubojitiji tandem nakon Jordana i Nikea.

Kobejev ugovor s Nikeom je istekao i neće doći do produžavanja.

Vanessa Bryant, a i sam Kobe dok je bio živ, su bili razočarani načinom na koji su iz Nikea hendlali Kobejeve signature tenisice. Pogotovo nakon smrti, Nike je ograničio broj tenisica dostupnih javnosti, na taj način ih je učinio ekstra-ekskluzivnima, a samim tim i ekstremno traženim.

Vanessa Bryant je napisala na vlastitom Instagramu “Kobe i Nike su stvorili neke od najljepših tenisica svih vremena koje su nosili i obožavali ljudi diljem svijeta. Čini se prikladnim da više NBA igrača nosi proizvode moga muža nego bilo koje druge signature tenisice. Nadam se da ću Kobejevim fanovima dopustiti da nabave i nose njegove proizvode.”

Nike je s Jordanom i Lebronom Jamesom potpisao doživotne ugovore, što s Kobejem nije bio slučaj. Na dan njegove posljednje NBA utakmice su potpisali novi ugovor na 5 godina, a sada će se tektonske ploče pomaknuti i čini se da će Vanessa Bryant pokrenuti vlastiti brand koji će nositi Kobejevo ime. Ime Mamba je već registrirano, zajedno s Mambacita i “Play Gigi’s way”. Vanessa Bryant smije pregovarati s drugim brandovima, a smije započeti i novi. Čekamo. Ono što znamo je da Nike više neće moći koristiti Kobejevo ime i lik, čak ni za tenisice koje su nastale dok je Kobe aktivno igrao u NBA-ju.

TAGOVIKobe Bryant Nike tenisice