Style

tik tak

Aside Banners

Ovaj Casio sat je s razlogom čvrst kao japanski tradicionalni oklopi

Piše , Objavljeno

Casio radi povijesne stvari!

Tko je imao Casio G-Shock kad je bio klinac, ne samo da je bio najkul klinjo u društvu nego je vjerojatno imao i tetku u Njemačkoj.

Taj sat je mogao preživjeti štošta. Pad s 10 metara mu nije predstavljao nikakav problem, ronjenje je mačji kašalj, a i baterija je trajala vječno. Zapravo, baterija je trajala oko 10 godina, ali to ti je čitava vječnost kad imaš 10 godina.

G-Shock se opet razmahao tamo negdje oko 2004., 2005. godine kad su ga Pharrell Williams, Lupe Fiasco i ostala banda streetwear osvještenih repera počeli rokati na zglobovima, ali i njihovi G-Shockovi su bili uglavnom plastični, uz poneki “čvršći” primjerak.

Casio je napokon odlučio uzeti G-Shock ime i napraviti brutalan sat od premium materijala na kojem će demonstrirati sva svoja napredna znanja i tehnologije, ali su ispoštovali i snagu tradicije.

Zadnja verzija sata jednostavnog imena MRGG1000HT Hammer Tone je jedna luda kreacija čija je cijena pišljivih 6200 dolara.

Casio-G-Shock-Hammer-Tone-Limited-Edition-Watch-3

U prodaji će se pojaviti u lipnju i to u ograničenom izdanju od 300 komada. Satovi su ojačani tradicionalnom japanskom tehnikom “tsuiki”. Tsuiki je proces oblikovanja tankih komada metala temeljitim udaranjem čekića, a koristila se pri izradi tradicionalnih japanskih oklopa.

Casio je samo zbog izrade ovog modela zaposlio Bihoua Asanoa, stručnjaka i obrtnika koji je odradio “tsuiki” preradu metala. Sad nam je jasnija ta cijena od 6200 dolara.

Casio-G-Shock-Hammer-Tone-Limited-Edition-Watch-2

Casio-G-Shock-Hammer-Tone-Limited-Edition-Watch-4

Osim ove uistinu posebne karakteristike, tu je i GPS sinkronizacija sata, solarno obnavljanje baterije, alarm i kalendar.

Rođendan nam je iza ugla. Ima dobrovoljaca?

TAGOVIcasio sat stil

Komentiraj