Style

pol godina vatrice

Aside Banners

Ovo su nam najbolje tenisice 2020. godine (zasad) – 7 komada, 11 komada, tko broji?

Piše , Objavljeno

Pola godine je iza nas. Što znači da možemo napraviti svoju polugodišnju “zasad” listu svega što nam padne na pamet.

Tenisice su postale big business. Govoriti to u 2020. godini feels like kao da govorim da je nebo plavo, a da je nugat iz Macho sladoleda najbolja stvar koja se dogodila sladoled igri ikad. Očito je, znam. Samo pogledaj cijenu tenisica. Cijena je otišla gore, a kvaliteta i ne pretjerano. Klinci zarađuju džeparac preprodajom tenisica. Čak i hrvatski klinci. Prate svjetske trendove. Boli me to. Jer je meni teže do parova do kojih se nekad moglo relativno lako doći.

Ne čekam u redovima. Ne borim se s klincima koji će odmah prodati tenisicu čim je se dokopaju. Ne plaćam više nego što tenisica dođe u maloprodaji. Ako ju ne mogu dobiti za retail cijenu (ili ispod he he), ni ne želim ju. Ušli smo u srpanj, taman je prošlo pola godine. Ovo su tenisice godine zasad. Kriterij? Ono što se meni sviđa. Zar je moguće drukčije? Osim da idem podilaziti masi i da ubacim Air Dior, Nike SB Dunk Ben & Jerry “Chunky Dunky” i Air Jordan V Off White. Ne, hvala. Dovoljno pažnje su dobile – iako su ružne.

Evo najboljih parova i pakovanja, nikakvim posebnim redoslijedom. 7 entryja na listi – ali zapravo 11 pari.

Air Jordan IV Metallic Pack

Metallic Pack dolazi u 4 različite boje – crvena, narančasta, zelena i ljubičasta. Inspiracija su im old-school jedinice koje su dolazile također u ovim bojama. Na infogameru na velesajmu sam vidio nekog klinca u Metallic ljubičastim jedinicama i stao sam buljiti kao da sam ugledao Rodmana u vjenčanici. Baza ovog packa su potpuno bijele četvorke s detaljima u jednoj od četiri boje. Crne tenisice mi nisu baš za ljeto, a želim svoju dozu četvorku tako da ću se pokušati dokopati ovih.

Asics Gel-Lyte III White Black Turquouise

ASICS-Gel-Lyte-III-White-Turquoise-Black-Release-Date

Nekima je tirkizna, nekima je teal, neki im tepaju da su Tiffany, neki im tepaju da su Atmos. Mene iskreno nije briga, ja sam oduševljen. Nemaju jezik, ako ih kupiš nemoj se zbuniti, ništa ne fali, one su jednostavno takve – dizajnirane kako bi se spriječilo pomicanje jezika prilikom trčanja. Gel lyte trojke slave 30 godina, danas rijetko tko trči u njima, ali su već odavno ušle u legendu.

ASICS-Gel-Lyte-III-White-Turquoise-Black-Release-Date-1

Yeezy Quantum Basketball

Previše je Yeezy tenisica svuda, uglavnom ih ne volim, ali ove su mi promijenile mišljenje.

yeezy

Košarkašku verziju bih uzeo – nikad ne znaš kad će mi netko dobaciti loptu i reći da se kladi u 1000 kuna da ne mogu pobijediti u igri do 11. Ima i lifestyle verzija bez raznoraznih high-tech tehnologija koja izgleda jako slično ovima, ali s obzirom da Adidas nema nijednu lijepu košarkašku tenisicu za svoje NBA igrače, moram prednost dati ovoj košarkaškoj. Navijam da Lillard, Harden i Mitchell dobiju neke dobre šuze uskoro.

Air Jordan VI DMP

air jordan 6 dmp

Gledao si Last Dance. Jordan je 1991. osvojio prvi naslov u paru šestica, a Jordan Brand je 2006. godine htio proslaviti i izbacili su Defining Moments Pack. Šestice i jedanaestice su došle u pakiranju, a ove godine smo dobili ponovljene šestice koje su prekrasne. Jednostavne, suptilne, pretežno crne sa zlatnim naglascima – jer prvenstva i pehari su zlatni! Imaju i ledeno-prozirni džon koji požuti s vremenom i svejedno dobro izgleda. Našao sam ih u BuzzSneakerStationu u svom broju – što je nekad teško kad imaš 41 broj noge. Vrhunske su, možda mi i najdraži model ove godine kojeg sam se dokopao. Zasad!

 

Air Jordan New Beginnings Pack – Air Jordan I & Nike Air Ship

new beginnigs

Prve tenisice koje je Jordan nosio zapravo nisu Air Jordan 1 već je u pitanju zapravo Airship model. One su bile zabranjene u NBA-ju, ali eto, Nike zna kako se radi marketing i zna izmanipulirati javnost – svi su htjeli pobuniti se protiv establishmenta i u znak protest su pokupovali sve Air Jordan 1 ikad. Ovaj pack je uistinu vrhunski – bijele Airship s crvenim detaljima i crveno-bijele jedinice. The Last Dance je stvarno pomogao prodaji i skoku cijena, ali i interesa za Jordan modele. Prije 5-6 godina nitko nije htio ni pogledati većinu jedinica, sad sve lete s polica kao da nema sutra.

 

Reebok Instapump Fury Bait x Toy Story Woody and Buzz

View this post on Instagram

BAIT x Pixar Toy Story x Reebok – Buzz And Woody. Releasing at BAITme.com via online raffle, is the long awaited BAIT x Pixar Toy Story Instapump Fury. Buzz and Woody have become an iconic duo ever since the first Toy Story release in 1995 and we wanted to highlight that by releasing these two together as a pair. The left pair features Buzz's Space Ranger's uniform and the right pair highlights Woody's cowboy outfit. Each pair comes in special 'toy' packaging. Also available in the capsule are all new apparel pieces to tie back to the beloved characters. You can sign up for our raffle now at http://www.baitme.com/bait-toy-story-reebok-instapump-fury-og-woody-buzz. Link in bio. More information on BAIT Japan's release can be found at BAIT Japan's Instagram. @BAITME.JP. #TOYSTORYxBAIT #BAITME

A post shared by BAIT (@baitme) on

 

Bait je one-trick pony. Uzimaju različite licence kojima mame (see what I did there) sve nas odrasle muškarce koji su zapravo još uvijek klinci koji sline za svojim djetinjstvom, samo što sad imamo keš u rukama i možemo ga potrošiti. Čega god se sjetiš iz djetinjstva, BAIT je napravio barem t-shirt s tim. Ovaj put su odradili klasične Reebok Instapump Fury s Toy Story motivima. Jedna tenisica je Woody, druga je Buzz. Glasne su i ne znamo uz što bismo ih uopće isfurali, ali su nam jedan od dražih ekscentričnih releaseova. Buzz & Woody >>> Ben & Jerry.

 

 

New Balance R_C1300

new balance r-c1300

New Balance Tokyo Design Studio nam je dao ovo. Prekrasni materijali na prekrasnoj tata-tenisici. Bill Clinton bi u njima sa svojim kratkim nogama superbrzo bježao od svojih laži. I neeeeeed! Izašle su u svibnju, navijam da se sretnemo.

 

new balance r-c1300 2

TAGOVIair jordan Nike sneakerhead sneakers tenisice