Style

najviša klasa

Aside Banners

Panerai ima superskup i jedinstven ručni sat koji nećeš pokloniti nikome ako ga se dokopaš

Piše , Objavljeno

Od tridesetih godina prošlog stoljeća Panerai je postao više od još jednog sata, on je postao modna ikona. A danas imaju i svoj najkompliciraniji model.

panerai2

Paneraijev novi model se zove Radiomir 1940 Minute Repeater Carillon Tourbillon GMT. Probaj to reći triput brzo.

Repeater je sat koji ti i u tami može reći koliko je sati – tihim zvukom. Repeater u sebi ima maleni “gong” koji ti odzvanja i može ti “otpjevati” samo okrugli broj sati tj. ako je 10:42, on će ti samo odzvoniti 10 puta. Minute repeater je sat koji to odrađuje preciznije i znat ćeš točno vrijeme, samo moraš pažljivo slušati različite tonove. Jako je teško ugraditi soničnu komponentu u ručni sat zbog manjka prostora, ali eto – neki majstori to uspijevaju.

Stisni i on ti pjeva

Stisni i on ti pjeva

Ovaj Panerai je dvostruki repeater – može odzvanjati sate i minute za dvije različite vremenske zone. Samo morate stisnuti simpatičan gumb s violinskim ključem i Panerai će vam otpjevati vrijeme.

Kao da repeater funkcija nije dovoljna, ovaj sat ima i tourbillon – rješenje pronađeno u osamnaestom stoljeću koje otkazuje utjecaj gravitacije na točnost sata. Tourbillon je bio koristan za džepne satove, ali kod ručnih satova konstantno kretanje ruku izjednačava efekte gravitacije na točnost sata pa tourbillon nije potreban – ali je svejedno prisutan kod skupih modela. A ovaj Panerai je itekako skup.

panerai3

Također je velik – 49 milimetara, kućište je napravljeno od 18-karatnog crvenog zlata (navodno najbolje provodi zvuk), a i otporan je na vodu do 30 metara.

Neobičan i tehnički unikatan sat se radi po narudžbi, a početna cijena je smiješnih 395 tisuća dolara. Ako želite drukčije kopče, gravure i materijale, spremite se iskeširati još.

TAGOVIpravi muškarac sat satovi stil

Komentiraj