Style

bradonje, gdje ste?

Aside Banners

Perut u bradi je ozbiljan problem – evo kako ga riješiti

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock

Zamisli scenarij u kojem si na prvom spoju, u elegantnoj crnoj košulji, sve ide savršeno, a u svom odrazu ugledaš gomilu mrvica na prsima košulje kao da si upravo smastio 16 vrećica flipsa. Perut iz brade je pravi problem. Dok ostatak kože lica može profitirati od čišćenja lica, koža ispod brade je zaštićena veličanstvenom bradom koju njeguješ godinama. Zaštićena je od vanjskih faktora, ali je često sklona i isušivanju – što dovodi do peruti.

Bradati likovi (što si vjerojatno ti ako čitaš ovaj članak, ti jedan prekrasni vikinže) moraju prilagoditi svoju dnevnu rutinu. Tri jednostavna koraka i možeš zauvijek zaboraviti na perut.

1. Četka za bradu ti je prijatelj

Piling je važan korak u njezi kože – potrebno je maknuti sve mrtve stanice kože kako bi koža mogla disati, ali i upiti hranjive sastojke koje ćeš joj dati kasnije.

Recept za vrhunski piling je dobra četka za bradu. Prije nego uskočiš u tuš, uzmeš četku i dobro očetkaš bradu. Perut ćeš maknuti s površine kože.

I tuš, ne zaboravi tuš.

2. Očisti s “cleanserom” na bazi mliječne kiseline

Lactic-acid zvuči neprivlačno, ali mliječna kiselina je potrebna kako bi prirodno rastopila mrtvu kožu. Ovo je zapravo još jedna vrsta pilinga, samo nježnija. Ovu kremu ili ulje za čišćenje možeš nanijeti u tušu.

3. Hidratiziraj vlasi brade, ali i kožu s uljem za bradu

Tehnički, možeš i neku hidratantnu kremu koristiti, ali teško je tekućinu takve teksture nanijeti pod sve te dlake. Zato je najbolje koristiti neko kvalitetno ulje za bradu koje se znatno lakše nanosi. Dobro ulje hrani kožu, ali i njeguje i omekšava dlake na licu. Nanesi ulje metodično da sve prekriješ i onda slobodno nježno pročešljaj bradu malenim češljem ili četkom za bradu.

Perut u bradi? Više nikad!

TAGOVIbrada muškarci njega brade njega tijela self care