Style

Aside Banners

Samo 89 pari samovezajućih Nikeica iz Povratka u budućnost će biti na prodaju – a naši snovi su ovime uništeni

Piše , Objavljeno

Znaš one samovezajuće tenisice iz Povratka u budućnost?

2016. godina je i sad su postale stvarnost.

Prije nekoliko tjedana smo se uzbudili na Hyperadapt 1.0, Nikeove tenisice s “adaptive fitom” – tehnologijom koja na pritisak gumba steže i otpušta tenisicu.

Pogledaj kako su Hyperadaptice napravljene u Wired videu:

Gledali smo i sve videje u kojima Nikeov glavni dizajner Tinker Hatfield govori o HyperAdapticama, proučavali smo skice, a sada je stiglo i ono čemu se nadamo i za što se molimo otkad smo bili klinci…

NIKE AIR MAG će napokon biti u prodaji. Naravno nećemo im ni primirisati. Napravit će samo 89 pari ovih legendarnih tenisica, a većina njih će biti dostupna na online “tomboli”. Cijena upada u tombolu je deset dolara, a ako vas izvuku imat ćete šansu iskeširati još masu novaca za model. Ako kupite više ticketa, imate više šanse – a sav novac od zarade ide u financiranje istraživanja lijeka za Parkinsonovu bolest.

Prošle godine smo se veselili jer se naziralo pojavljivanje potpuno funkcionalnih AIR MAGsica.

“Počeli smo stvarati nešto za fikciju i pretvorili smo to u stvarnost, izmišljajući novu tehnologiju koja će biti korisna svim sportašima” Mark Parker, predsjednik Nikea

2015. godine Nike je patentirao tehnologiju zvanu “power lace”, a u 2009. su patentirali tehnologiju zvanu “Automatic Lacing System” – što će reći da već dugo vremena razmišljaju o ovom modelu.

nike air mags

Nike Mag su bile puštene u prodaju i prije – 2011. godine, ali samo su izgledale kao Martyeve šuze (samo!), nisu imale samovezajuću tehnologiju za kojom žudimo otkad smo prvi put vidjeli Delorean. Svakako moramo napomenuti kako je Nikeov dizajn tim u to vrijeme proveo šest punih godina kako bi napravili točnu repliku Nike Mag šuza iz filma, a to im je i uspjelo. Sve osim (bez)vezica. Svemirski materijali, elektro-luminiscentni potplat i ugrađena punjiva baterija koja bez problema može odraditi 3 tisuće sati… 1500 pari je prodano na eBayu, a cijena im je bila između 2300 i 9959 dolara. Sva zarada je išla Michael J. Foxovoj zakladi za istraživanje Parkinsonove bolesti.

nikemag (2)

NIKE MAG 2015 su potpuno funkcionalne, samovezajuće vezice i sva ostala zvona i zvižduci, a prvi par je dobila osoba koja je i proslavila ovaj koncept – Michael J. Fox. Sad čekamo da vidimo verziju iz 2016. godine na nečijim stopalima. Nemamo foot fetish kao Tarantino, samo sneaker fetish nam je u cijelom tijelu.

TAGOVINike povratak u budućnost tenisice

Komentiraj