Style

Jer svakome treba ovakvo nalivpero

Aside Banners

Samo prljavo bogati si mogu priuštiti ovo nalivpero od 700 tisuća kuna

Piše , Objavljeno

Svima nam je jasno kako prljavo bogati moraju na nešto potrošiti svu svoju lovu, ali dati 105 tisuća dolara za nalivpero se ipak čini kao žešće pretjerivanje.

pero

Nije da mi obični smrtnici ne uživamo u lijepim i skupocjenim stvarima, ali pisanje svakako nije jedna od onih aktivnosti na koje bismo izdvojili više od 10-ak kuna, koliko košta sasvim obična i itekako efikasna kemijska olovka. No eto, valja postoje i oni koji i za takve slučajeve vole dašak ekskluzivnosti i elitnosti, pa im nije problem pljunuti par tisuća eura, dolara ili kuna na nešto malo skupocjenije. Još jedno 28 stepenica više od takvih se nalazi onih rijetkih nekoliko koji si mogu ili žele priuštiti nalivpero s cijenom od 105 tisuća dolara, a koje, da odmah napomenemo, nema apsolutno nikakve posebne supermoći i vanserijske opcije poput kuhanja kave, blowjoba ili izlijeganja zlatnih jaja. Samo najobičnije pisanje!

pero 4 pero 3 pero 2 pero 1

Radi se od Richard Mille RMS05 nalivperu, koje je poznati švicarski proizvođač satova nedavno dodao u svoju ponudu modnih dodataka namijenjenih ekipi čije tvrtke vrijede milijarde dolara i koji potpisuju kupoprodajne ugovore u vrijednosti BDP-a manje europske države. Evo što oni službeno kažu o svojoj novoj ekskluzivnoj nebulozi:

Prema riječima ljudi iz Richard Millea, švicarskoj je urarskoj tvrtki trebalo četiri godine da razviju RMS05, koji sadrži mehanički pokret istovjeran onome RM satova. Mehanizam sačinjen od titanija Klase 5 i 12 dijamanata se smjestio u kućištu od NTPT karbona, koje je laminat sastavljen od tisuća paralelnih slojeva debljine manje od 30 mikrona. Slojevi su izrađeni od impregniranih karbonskih vlakana satkanih posebnim strojem koji modificira tkanje pod kutem od 45 stupnjeva i zagrijava ga na 120°C pri tlaku od 6 bara, kako bi se stvorio poseban uzorak.

Na njega se nastavlja ručno obrađeni vršak od 18-karatnog bijelog zlata, koji se izvlači pritiskom dugmeta. To se čini jednostavnim u svijetu olovaka s kugličnim vrhom, ali Mille je želio da taj pomak bude gladak i precizan, pa su stoga složili takav mehanizam reguliran povratnim trzajem za očuvanje i kontrolu brzine izvlačenja.

WTF?! Sudeći po tekstu, ovo je nalivpero kompleksnije od borbenog zrakoplova, a i dalje ga može zamijeniti bilo koja sponzorska kemijska lokalne automehaničarske radionice. Ipak, vjerujemo kako će se naći netko spreman potrošiti 700 tisuća kuna na ovakvu ekstravaganzu, a sigurni smo kako taj neće posuđivati svoju pisaljku teti u redu na poštu koja baš evo mora poslati neki paket svojima u Donji Miholjac. Avaj, što je lijep biti prljavo bogat!

TAGOVIbogataši bogatstvo dijamant drago kamenje ekskluziva elita nalivpero richard mille titan

Komentiraj