Style

Što se događa s ovim svijetom?

Aside Banners

Tenisice iz Lidla se prodaju za bolesne novce na Ebayu – gdje ide ovaj svijet i zašto ih nismo kupili ranije?!

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: Lidl Suisse/YouTube

Nekad imamo osjećaj kao da smo uletjeli u paralelan svemir. Ne kužimo ponašanje ljudi, ne shvaćamo ushićenost i radost oko pojedinih stvari.

Ponovno se odvio takav trenutak.

Lidl je prekjučer u Italiji izdao svoju novu verziju (dap, ovo nije prva verzija…) svojih tenisica. Rasprodale su se samo za nekoliko sati. Nije nam prvi put da vidimo ovaj trend “fan mercha” trgovinskih lanaca. Vidjeli smo lika koji je od glave do pete obučen u IKEA odjeću, ali to ne znači da razumijemo to.

Čini nam se kako će se to događati i s Lidlom.

Spomenute tenisice su koštale 12.99 eura. Ništa posebno, ali s obzirom na ograničenu količinu – na internetu je krenuo pravi boom.

Dotičan par ste mogli navodno pronaći na eBayu za vrtoglavih 2.500 eura… Mi nismo pronašli tu objavu. Najskuplji naš pronalazak je 500 američkih dolara, ali i dalje užasno puno previše.

Cijene im se uglavnom kreću od tri puta skuplje originalne cijene. Prodaje li se ili ne – ne znamo, ali pretpostavljamo da da. Izgleda da je to nekakav novi društveni prestiž imati “trash” odjeću. Pri tome mislimo samo na vizualni segment, nećemo ulaziti u Livergy kvalitetu.

Dakle, tenisice su ružne, skupe i nekvalitetne, a rasprodane su bile u nekoliko sati.

Možda smo mi samo ostarjeli… Idemo si pustiti pjesmu naše mladosti da se smirimo – Mozartovu skladbu jednu – Mjesečeva sonata. (Nismo se toliko davno rodili, ali se osjećamo kao boomeri).

TAGOVILidl