Style

I ove također očajnički želimo!

Aside Banners

Top 5 šuza koje jedu velike brendove – dio drugi

Piše , Objavljeno

Šuze su i dalje vruća roba po cijelom svijetu, pa tako i po našim krajevima. Ako još niste odabrali svoj savršeni par obuće, krajnje je vrijeme. Već smo debelo zagazili u ljeto (valjda, vrijeme je često promjenjivo), tako da još stignete prošetati rivom ili kvartom u ovim savršenim primjercima. Neki od brendova su relativno nepoznati, ali itekako kvalitetni. U svakom slučaju ovi primjerci nam nedostaju da upotpunimo kolekciju. Pa krenimo!

Karhu

fotka 01

Ova finska tvrtka ove godine slavi stogodišnji rođendan! Čestitke što su preživjeli toliko dugo, naravno da je s razlogom. Karhu je krenuo isključivo od sportskih tenisica, a jedno vrijeme takve tenisice su furali finski sportaši na Olimpijskim igrama. Nakon par suradnji odlučili su se na podfirmu koja će se usmjeriti na stajling. I nisu se zeznuli. Karhu (na finskom ‘medvjed’) postaje sve zvučnije ime na sneaker sceni. Još kad bi nekako našle put do naših nogu…

Filling Pieces

fotka 02

Vruća roba iz Amsterdama (na krivu robu mislite, ovo je članak s obućom) stiže u obliku predivnih i jednostavnih oblika obuće. Ona stara ‘manje je više’ definitivno pali. Filling Pieces postoji od 2009. godine, ali su postali popularniji u ljeto 2014. Dok evo, 2016. ih još nemamo. Nažalost. Zabilježili su suradnje sa zvučnim imenima i brendovima poput END, Kith/Ronnie Fieg. Zanimljivo je da dolaze iz Nizozemske, najfiniji materijali se nabavljaju u Italiji, a sve se ručno sređuje u Portugalu. Damn!

Greats

fotka 03

Greats je američki brend koji se još pokušava probiti na tržište. Postoje od 2013. godine i trude se svim silama iako nisu izbacili puno modela. Jedan od osnivača je Jon Buscemi – lik koji je svoje prste upleo u desetke različitih sneaker brendova koji su s vremenom postali popularni. Nadamo se da će im uspjeti jer izrađuju idealne šuze za osobe koje ne vole komplicirane dizajnove. Dodatni plus je što imaju pristupačne cijene. Za sada.

Gourmet

fotka 04

Gourmet je još jedan brend koji je pokrenut uz pomoć Jon Buscemija. Ovaj američko-talijanski brend postoji 10 godina i postali su popularni u košarkaškim krugovima gdje su radili modele koje su nalik Air Jordan. Realno, ne možeš nikad napraviti model kao što su Jordanice, ali okej. Proširili su svoje korijenje i danas su tražena roba. Što na terenu, tako i na ulici. Talijanke stvorene za NBA! Šalu na stranu, naravno da bi ih voljeli u kolekciji. Čim prije, to bolje.

Lakai

fotka 05

Ova skejt kompanija nije toliko nepoznata, ali s godinama je sve jača i jača. Osim što izrađuje superkvalitetnu obuću trudi se izbaciti i lijep dizajn. U svom skejt timu imaju i Riley Hawka, sina poznatog Tony Hawka na čije smo igrice trošili sate, dane i tjedne vremena. Postoje od 1999. godine i imaju poprilično fora i upečatljivo ime. Novi model je u suradnji s ekipom iz serije Workaholics!

Dati ćemo vam malo vremena dok ne prebolite ovih top 5 prije nego izbacimo novi popis, do tada slinite. I mi ćemo, budite sigurni.

Ako ste propustili: Dio prvi o Top 5 šuza koje jedu velike brandove

TAGOVItenisice

Komentiraj