Style

nemamo, ali želimo.

Aside Banners

Top 5 šuza koje jedu velike brendove – dio prvi

Nemamo tu privilegiju da ih isprobamo, ali očajnički ih želimo!

Piše , Objavljeno

Danas prvo izaberemo savršen par obuće i onda biramo što odjenuti uz to. Ovo je povlastica za one prave, istinske sneakerheadove. Znamo da vas ima!

Kao pravi ovisnici o šuzama, pobrinuli smo se da ne ostanete zakinuti za neke relativno nepoznate komade obuće koji su u rangu s poznatim brendovima. Ili čak i bolje, jer često se nešto smatra kvalitetnijim samo zato što je riječ o poznatoj marki. Nije nužno tako. Ovo je top 5 šuza za koje morate znati ako već niste upućeni. Ljeto se bliži. Pa krenimo lagano.

ÖUS

fotka 01

Öus je relativno novija brazilska skate firma koja izbacuje savršene komade obuće. Prvi model izbacili su 2008. godine. Privukao nas je taj jednostavni i čisti dizajn oštrijih linija. Šteta ih je pokidati na skejtanju. Eventualno ih obuti pa nabaciti par trikova u Tony Hawk’s 3 s joystickom u rukama. Lakše bi nam bilo.

ARKK Copenhagen

fotka 02

Ovaj savršeni primjerak obuće postaje sve jači brand u svijetu. Skandinavci su se zbilja potrudili i koristili najfinije materijale. Nemaju mnogo dizajnova, ali kombinacije boja su čista fantazija. Minimalizam je njihov zaštitnički znak, a inspiraciju vuku iz danske arhitekture. Impresivno, nema šta. Želja nam je hodati Copenhagenom u ARKK Copenhagen.

Etonic

fotka 03

Etonic je zblja stara škola. Dosta nepoznata stara škola koja se vraća punom parom. Osnovani su 1876. godine u Americi. Brend se proslavio kada ga je poznati NBA-ovac Hakeem Olajuwon 84. isfurao na terenu. Nakon velikog booma su se stišali, ali sada se vraćaju. Bilo bi fino vidjeti ih na ulicama u skorije vrijeme. Ili u hodniku pored čupavih papuča.

Common Projects

fotka 04

Lagano su započeli 2004. godine u SAD-u, a ovo bi mogla biti njihova najjača godina. Rasprodaju se velikom brzinom. Poznati su po minimalističkim komadima obuće i jednim detaljem poput broja modela i sl. Keep it clean, yo! Ovo je samo za ljetne dane i čisti beton.

EQT Amsterdam

fotka 05

Još jedan brzorastući brand koji veće face izbacuje iz igre. Nastao je unazad par godina i nabrzaka se popeo na vrh wish liste. Kolekcija se lagano širi, a mi sve sretniji. Ručno šivane, eko koža, fini materijali su samo neki od pluseva ovog branda. Priča se da velike marke daju masnu lovu ne bi li zaustavili Nizozemce.

Za sve ovisnike o tenisicama – sljedeći tjedan izbacujemo drugi dio, ostanite u blizini.

TAGOVIadidas Nike reebok style tenisice

Komentiraj