Style

ne možeš vjerovati da je sir

Aside Banners

Trolanje švicarske industrije satova stvarnim satom sklepanim od SIRA čija je cijena milijun dolara

Piše , Objavljeno

Kako bi sat dobio oznaku “Swiss Made”, samo 60 posto sata treba biti odrađeno u Švicarskoj. Nezavisni švicarski izrađivač satova H.Moser tvrdi da su njegovi satovi 95 posto švicarski vidi problem u ovom ranije navedenom postotku i protestira protiv filozofije dodjeljivanja takve oznake. Kako protestira? Njegovi satovi uopće ne nose tu oznaku jer ljudi koji se razumiju u satove znaju što H.Moser predstavlja i tko je on. Ali to nije sve… Kako trolanje ne bi stalo samo na tom, odlučio je napraviti Swiss Mad Watch napravljen od švicarskog sira. Da, sira. Tako je ovaj sat 100 posto švicarski.

Kućište sata je izrađeno od kombinacije Vacherin Mont d’Or sira i smole – kako bi ostalo čvrsto i bezmirisno. H.Moser izrađuje samo jedan jedini sat, a cijena mu je oko 1,07 milijuna dolara.

H-Moser-Chees-Gear-Patrol-Slide-2

Moguće je da je astronomska cijena također dio trolanja, a sva zarada od prodanog sata će ići u fond za zaštitu nezavisnih izrađivača satova iz Švicarske koji pate zbog teške ekonomske situacije i outsourceanja u Aziju.

Ako ima kakav sajdžija, časnovičar, satovičar ili kako god želite oslovljavati izrađivače satova – evo jedne ideje, Varaždinec ili Podravec, par kazaljki i evo milijuna!

TAGOVIčudnovato sat sat od sira švicarski sat

Komentiraj