Style

Totalni andergraund

Aside Banners

Ulična moda je stvarno ulična zahvaljujući berlinskom kolektivu dizajnerskih pirata

Uglavnom ne primjećujemo hrpu motiva koji se nalaze svuda oko nas po ulicama velikih gradova, ali oni mogu biti itekako zanimljiv print za odjeću!

Piše , Objavljeno

Nikada ne bismo rekli kako su poklopci šahtova, one rešetke preko otvora za oborinske vode i ostala pokrivala preko koji svakodnevno hodamo bez previše obraćanja pozornosti zapravo fantastični motivi za izradu printova na majicama koji mogu biti itekako originalan poklon za one koji vole malo “podzemniju” i neobičniju modu. Naravno, ne prolaze svaki takvi objekti već samo oni koji po nečemu zavrijeđuju da se njihov print nađe na majicama, hlačama ili torbama, a upravo se time bavi berlinski kolektiv raubdruckerin.

raub 1 raub

Doslovni prijevod ovog izraza bi bio piratski prineter te poprilično dobro opisuje što ova ekipa radi. Naime, oni obilaze velike gradove poput Berlina, Lisabona, Londona, Pariza i Amsterdama u potrazi za zanimljivim šahtovima, a kada nađu neki, premažu ga tintom za tkaninu i jednostavno nakelje majicu ili neki drugi odjevni predmet na to te čekaju da se obrisi preslikaju. Obične majice kratkih rukava se tako prodaju za 300-tinjak kuna dok torbe idu i za 150 kuna, a mi ćemo pričekati još malo dok se ovi kreativci ne zapiče u Japan, čija je scena poklopaca za šahtove navodno nevjerojatna! Eto ti umjetnosti…

TAGOVIberlin kolektiv majica moda piratski printeri poklopac šahta raubdruckerin šaht umjetnost

Komentiraj