Style

go get it

Aside Banners

UNIQLO ima najbolju outdoor kolekciju sezone – flisevi, džemperi i jakne u kojima ćeš izgledati dobro!

Piše , Objavljeno

Izvor: UNIQLO

UNIQLO je japanska kompanija već dugi niz godina dizajnira, proizvodi i prodaje odjeću. Njihov “casual wear” je iznimno cijenjen, omjer kvalitete i cijene im je jako dobar, a fanovi nestrpljivo iščekuju nove kolekcije. Netko će ih možda osloviti “malo boljim H&M-om”, ali je i u povijesti tvrtke posve jasno da je UNIQLO usvojio filozofiju kakvu ima i GAP – proizvode vlastitu odjeću koju ekskluzivno prodaju.

Kada je UNIQLO-ov webshop napokon postao dostupan i nama Hrvatima, razveselili smo se. Cijena standardne dostave je 9.95 eura, a to je značilo da možemo imati “basicse” koji su ipak nešto drukčiji nego po ostalim fast-fashion trgovinama kroz koje većina naših sunarodnjaka dolazi do svog modnog izričaja.

UNIQLO je za kolekciju jesen/zima 2021 pripremio suradnju s White Mountaineeringom, brandom koji stoji iza vrhunskih outdoor komada koji svoje mjesto nalaze i u ormarima ljudi koji nisu nikad ni zakoračili na planinu.

Odjeća je predimenzionirana (tzv. oversized), u koraku s trendovima, ali ti i daje više materijala da ti bude ugodnije i udobnije. Ako pogledamo samo mušku kolekciju – u ponudi su parka (129,90 eura), ultralaka jakna s izolacijskim slojem (79,90 eura), džemper od flisa (34,90 eura) te naš favorit – jakna od flisa (59,90 eura).

Pogledaj novu kolekciju u galeriji – online je ovog četvrtka, 28. listopada.

UNIQLO x WM 1 lookbook
Galerija

Izvor fotografija: UNIQLO

Osnivač White Mountaineeringa Yosuke Aizawa je rekao kako mu se itekako sviđa UNIQLOova filozofija “Made for All”.

“S ovom kolekcijom nismo samo htjeli stvoriti modernu odjeću već uvesti i funkcionalnost za lagano kretanje i detalje viđane na outdoor odjevnim predmetima kao što su teksture i tehnologije za zadržavanje topline. Htio sam pretočiti i tehnologiju i znanje koje sam stekao dosad u ovu kolekciju s UNIQLO-om.”

Kolekcija je dostupna od četvrtka, a ako dosad nikad niste kupovali kod njih – dobit ćete i popust od 10 eura za sve narudžbe iznad 70 eura.

Mi nemamo nikakve koristi od ovoga, samo želimo prestati viđati fast-fashion “uniforme” zbog kojih se nitko ne osjeća nimalo posebno.

UNIQLO x White Mountaineering kolekcija

UNIQLO ima najbolju outdoor kolekciju sezone – flisevi, džemperi i jakne u kojima ćeš izgledati dobro!