Style

stajl

Aside Banners

Veganske tenisice mogu izgledati dobro – ova lista je dokaz

Piše , Objavljeno

Pazi vamo. Veganske tenisice.

Nema popovanja, nema guranja ikakvih svjetonazora, ali mislimo da je u redu znati što još postoji jer znanje je moć – uostalom, neki brandovi stvarno zaslužuju veću naklonost zbog svog etičnog (ili barem etičnijeg) poslovanja.

Kad biramo tenisice, naravno da ponajviše gledamo opću estetiku i udobnost, ali ne moraš baš svaki put uzeti kožni par (što je vašim i našim majkama definicija dobrih tenisica baš kao što bicikl bez blatobrana nije bicikl).

Svakako će vam ovaj članak dobro doći kad vam vege (-tarijanka ili -anka) cimerica natura na nos jer jedete nešto što nikako ne biste trebali, a ona ‘ladno’ paradira u martensicama i čita Sartrea u kožnom naslonjaču.

Pa koje su to veganske tenisice? Sve one izrađene od platna, veganske kože ili drugih materijala koji nisu pogubni po životinje. Ne moraš pričati o tome, u doba hiperdijeljenja preskoči moralizirajući post o svojim novim vege-tenisicama, ne moraš vući druge za rukav kako si oličenje morala – budi sretan/a što radiš dobro, bar s jednim parom tenisica.

A sad koji su to brandovi koji proizvode veganske tenisice?

TOMS

A familiar favorite. #TOMS

A post shared by TOMS (@toms) on

TOMS je od PETA-e dobio nagradu za “najsuosjećajniji biznis” i to ne samo zato što oboje imaju ime od četiri slova i sva su u CAPS LOCKu. TOMSice su vrh ako ih znaš isfurati, čak je i westcoast reper YG odlučio promovirati TOMSice… Brdo stilova, a sam brand je započeo zahvaljujući osnivaču koji je dio života proveo u Argentini gdje se prvi put susreo s bosim klincima i odlučio im je pomoći. Zašto su TOMSice skupe? Jer puno ulažu u one ljude koji su manje sretni.

Introducing the Donovan, a TOMS exclusive style available only at @journeys.

A post shared by TOMS (@toms) on

Vans

Vans je jedan od najpoznatijih skejterskih brandova svih vremena koji se proširio i daleko izvan teritorija skejting supkulture. Vans također radi hrpu “platnastih” tenisica – hoćeš Authentic model, hoćeš Half Cab model, štogod…

Native Shoes

Tag line: Beast free since 2009.

Brand neue flavors of our future classics. The #ApolloChukka Credit: @vilonious Link to shop in profile #keepitlite

A post shared by Native Shoes (@nativeshoes) on

Toga nema kod nas, ali hej – imamo internet na raspolaganju. Native Shoes su veganski brand iz Vancouvera (to ti je Kanada, područje nekoć nastanjeno nativnim Amerikancima) i nisu baš za sport, ali su za svakog sa stilom.

Onitsuka Tiger

Old-school do neba, Bruce Lee ih je nosio, a znaš da je sve što ima veze s Bruce Leejem kul. Mexico 66 model – to nađi.

Superga

A post shared by Superga USA (@supergausa) on

Talijanski brand koji je jedno vrijeme bio toliko jak na ovim prostorima da je kod susjeda Slovenaca “superga” postao sinonim za tenisice baš kao što je “post-it” sinonim za one male žute papiriće s ljepljivim dijelom. Ne deklariraju se kao veganski brand, ali velik broj njihovih tenisica je baš takav.

Inkkas

Inkkas su nevjerojatan brand, također rade hrpu tenisica od platna – ali to su praktički pokretne slike (jer su ti umjetnost na stopalima, kužiš?). Za svaki kupljeni par, oni zasade jedno drvo. Pa… Zasadi drvo!

Love Love LOVE the details of our Bald Eagle low top! ?? #satisfaction #jobwelldone

A post shared by Inkkas (@inkkasworldwear) on

Saucony

One se vraćaju u posljednje vrijeme, a prisutne su i na našem tržištu. Već dugo su vrh ponude za ljude koji vole trčati sa svojim fluorescentnim dizajnovima i trkačkim tehnologijama, ali postaju opet popularni zahvaljujući svojim retro modelima. Pa zašto ne uzeti jedan veganski retro model?

Naravno – i ogromni brandovi imaju “veganske opcije”, samo ih treba znati (i željeti) potražiti. Preskoči kožu, bez obzira što mama kaže.

TAGOVIsaucony sneakerhead tenisice toms vans veganska obuća veganske tenisice veganstvo vegetarijanstvo

Komentiraj